İftira hoparlörü

Çok tuhaf, çok sıkıntılı günler yaşıyoruz. AKP’nin adım adım kurduğu “tek-adam” rejimi gitgide kasvetini artırıyor. Gitgide keyfileşen tutuklamalar da bu kasvetin tuzu biberi. Böyle...

Hubble Uzay Teleskobu, çarpışan galaksilerin resmini çekti ve Dünya’ya gönderdi

Hubble Uzay Teleskobu, çarpışan galaksilerin resmini çekti ve Dünya'ya gönderdi Hubble Uzay Teleskobu, James Webb Uzay Teleskobu'nun göreve başlamasına rağmen evrenin dramatik resimlerini sunmaya devam...

Yönetim bilim mi, sanat mı?

Haftalardır yapay zekâ gündemine kapılmış gidiyorum. Bu teknoloji öyle büyük bir süratle gelişiyor ve akıl almaz kullanım alanları buluyor ki, insan duyduğu her haberden...

Kazı çalışmalarında toprak küplerde iki çocuk iskeleti bulundu

Malatya'da yaklaşık 7 bin yıllık geçmişe sahip olan ve UNESCO Dünya Kültür Mirası Kalıcı Listesi'ne giren Arslantepe Höyüğü'nde milattan önce 3 bin 600 yılına...

Çanakkale’nin İnkaya Mağarası’nda 40 Bin Yıllık Sır: Neandertaller

Çanakkale'nin Çan ilçesinde yer alan İnkaya Mağarası, arkeolojik kazılar ve bulgularla tarihin derinliklerine ışık tutmaya devam ediyor. Bu mağara, 86 bin yıl boyunca insanların...

12 Mart Faşizminin Kars’a Yansıması!

Kars’ta 60’lı yıllar siyasal mücadele açısından çok çekişmeli ve zorlukların yaşanması ile geçmişti. Türkiye İşçi Partisi (TİP) Kars’ta örgütlü mücadeleye sayılı kişilerle başlamıştı. Ancak...

YENİ EKLENENLER