İşçi Sınıfı Tarihimizin Gölgeli Sayfalarından: 6-7 Eylül’de Paşabahçe Cam İşçileri
Demokrat Parti’nin iktidar dönemi partizanlıkla birlikte milliyetçiliğin ve antikomünizmin de yükseldiği, kitlelerin parti savaşları ya da milliyetçi, anti-komünist kışkırtmalar için seferber edildiği bir dönem...
3500 yıllık tablette bir hayaletin bilinen en eski çizimi bulundu
Eski bir Babil tabletinde, şimdiye kadarki en eski hayalet çizimi keşfedildi.
Dünyanın bilinen en eski hayalet çizimi, British Museum'daki eski bir Babil kil tabletinde keşfedildi.
The...
Yükseköğretim İstatistikleri Üzerine Düşünceler
YÖK Yükseköğretim Bilgi Yönetim Sistemi, üniversitelere ilişkin güncel istatistiki verileri geçtiğimiz hafta yayınladı. Yayınlanan site mevcut verileri hem geçmiş verilerle karşılaştırmaya hem de dinamik...
Hitler’in iktidara gelmesi engellenebilir miydi?
Almanya'da bundan tam 90 yıl önce verilen bir karar Adolf Hitler'in iktidara gelmesini sağladı. Peki, dünya tarihini değiştiren bu olay engellenebilir miydi?
1930'ların başında Adolf...
Fransa metrik sistemi nasıl yarattı?
Mühendislikten uluslararası ticarete ve siyasal sistemlere kadar birçok şeyi etkileyen metrik sistem insanlık tarihindeki en önemli gelişmelerden biridir.
Metrik sistem her yerde aynı olduğu için...
Araştırma: Astroloji ile burçlara inananlar narsist ve daha az zeki
"Bilimsel gerçeklere dayanmayan bu tür inançlar pandemi ve ekonomik yoklukların hüküm sürdüğü kriz zamanlarında ön plana çıkıyor"
İsveç’te yapılan yeni bir araştırma, astrolojiye ve burçlara...