Yapay Zeka ve Psikoloji: İnsan Zihniyle Teknoloji Arasındaki Yeni Dünya
Günümüzde yapay zeka (AI) ve psikoloji arasındaki etkileşim giderek artıyor. Yapay zeka, psikoloji alanında yeni kapılar açarken beraberinde bazı endişeleri de getiriyor. Bu dinamik,...
İnsanlık Tarihini Değiştiren Keşif: 21.000 Yıl Öncesine Ait Devasa Canlı Fosili!
İnsanlık tarihini değiştirecek yeni bir keşif, bilim dünyasında büyük yankı uyandırdı. Yaklaşık 21.000 yıl önce, bugünkü Arjantin'de yaşayan erken dönem insanlarının devasa bir armadillo...
Yaşam Süresini Uzatan Gen: F-Actin’in Önemi
Bilim dünyasında çığır açan bu son keşif, yaşlanma sürecini yavaşlatma ve yaşam süresini %30’a kadar artırma potansiyeline sahip bir genetik düzenleme üzerine odaklanıyor. UCLA...
Orkestra Şefi Deniz
Sevgili arkadaşlar dün söz verdiğim gibi bugün Deniz'le ilgili anılarıma devam ediyorum.
6. Filo İstanbul'a geldiğinde ben de İstanbul'da çalışıyordum. Fırsat buldukça da gösterilere katılıyor...
İsviçre’den Çikolata Üretiminde Devrim: Kakao Meyvesi Kullanımı
İsviçreli bilim insanları, çikolata üretiminde devrim niteliğinde bir yöntem geliştirdi. Bu yeni yöntem, geleneksel üretim süreçlerini yeniden şekillendiriyor ve kakao meyvesinin tamamını kullanarak daha...
Ukrayna işgali, Tarihin Aynası
Eski SSCB (özünde Rusya) ile bağlantılı olarak Türkiye sosyalist ve devrimci hareketlerinde derin görüş ayrılıkları, BÖLÜNMELER oluşmuştu; şimdi bunun UKRAYNA konusunda yenilendiğine tanık oluyoruz.
İlki...