Nurhak Sana Güneş Doğmaz

Daha önce yazmıştım, çok zor da olsa, yitirdiğim yoldaşlarıma, arkadaşlarıma ilişkin anılarımı yazmayı sürdüreceğim. Benim yazdıklarımı okuyan bazı arkadaşlar, dönemin eleştirisini, öz-eleştirisini yazmayacak mısın? diye...

Doğurganlığın Düşüşü ve Gerçek Tehdit: Erdoğan Neden Ekonomiyi Görmek İstemiyor?

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Uluslararası Aile Forumu’nda yaptığı açıklamada, Türkiye’de doğum oranlarının düşmesinin “asla ekonomiyle ilgisi olmadığını” iddia...

Dersimliler, Zazalar ya da Kürtler

Bu sabah dışarıda köpek ulumaları, soğuk ama çok güzel bir hava uyandırdı beni. Bir de Dilaver Eren'in bir süredir yazdıkları (Korona bugün gündemimde yok,...

Türkiye’nin 2024 İnternet Hızı Raporu: 125. Sırada

Dünyanın farklı bölgelerinde internet hızı performansını karşılaştıran Cable.co.uk’in yıllık raporuna göre, Türkiye 2024 yılında internet hızında 125. sırada yer aldı. Bu çalışma, 229 ülkede...

6-7 Eylül Olaylarından 1964 Rum Sürgününe

GİRİŞ Bu çalışma, 1964 yılında vuku bulan Rum sürgününü öncesi ve sonrasıyla anlamak ve günümüze kadar etkilerini sürdüren bu hadisenin Türk kamuoyuna ve Türk medyasına...

Belçika’daki Goyet Bulguları: Neandertaller Rakip Grupların Kadın ve Çocuklarını Sistematik Olarak...

Belçika’daki Goyet Mağaraları’nda yürütülen yeni araştırma, Neandertallerin yalnızca hayatta kalmak için değil, rakip grupları zayıflatmak amacıyla da kadın ve çocukları hedef alarak sistematik kannibalizm...