Dünya Atmosferinde Ksenon Eksikliği: Kayıp gazın gizemi
Dünya atmosferinde beklenen ksenon miktarının sadece yüzde 10'u bulunuyor ve bilim insanları bu kaybın nedenini anlamak için çaba gösteriyorlar. Ksenon, soygazlar olarak bilinen elementlerin...
En Hızlı İnternete Sahip Ülkeler Açıklandı: Türkiye, Afrika’nın Gerisinde
Dünya genelinde internet hızları her geçen gün artarken, bu hızların dağılımı ülkeler arasında büyük farklılıklar gösteriyor. Speedtest by Ookla'nın yayınladığı rapora göre, Türkiye'nin internet...
Bin Yılın Işığı: Tıbbın Felsefesi, İbn-i Sina ve Unutulmuş Bir Ortak...
Bundan tam bin yıl önce, Buhara’da bir kandil yakıldı. Ne savaşlar, ne salgınlar, ne de imparatorlukların yıkılışı bu ışığı söndüremedi. O kandil, yalnızca bir...
Fransız deprem bilimci Le Pichon: Marmara’da 7,6 üzerinde tek bir depremin...
6 şubat depremlerini değerlendiren Xavier Le Pichon, "Marmara’dan 7,6 üzerinde tek bir depremin olacağını düşünüyorum. Tüm meslektaşlarımın böyle düşünmediğimi biliyorum. Onlar 2 ya da...
Öfkeyi Örgütlemek
Salgın döneminde devletler güçlerini artırmanın fırsatını buldu. Bir yandan bazı kentlerde ve ülkelerde karantina koşulları sürerken pek çok iş kolunda da üretim aralıksız devam...
Aristoteles’ten Akıllı Saatlere: Sağlıklı Yaşam Zorlamasının Felsefi Kökleri
Filozof Michael LaBossiere, Aristoteles’in ahlaki eğitim ve zorlayıcı rehberlik anlayışının, bugün giyilebilir teknolojilerin “iyi niyetli zorbalığını” anlamak için şaşırtıcı derecede güncel bir teorik çerçeve...