Gece çalışmak kalp ritim bozukluğuna yakalanma riskini artırıyor
Yeni bir araştırma, gece vardiyasında çalışanların kalp ritim bozukluğuna yakalanma riskinin daha fazla olduğunu ortaya koydu.
European Heart Journal'da yayımlanan ve Şanghay Ciao Tong Üniversitesi...
Yapay Zeka ve Marmara Depremi Tahmini: Bilim Dünyasında Yeni Umutlar
Marmara Bölgesi, Türkiye'nin en aktif sismik alanlarından biri olarak bilinir ve olası bir büyük depremin ne zaman gerçekleşeceği konusu, uzun zamandır hem bilim insanları...
Çin’in Uzayda Enerji Hedefleri ve Füzyon Teknolojisindeki Liderliği
Çin, 2030 yılına kadar uzaydaki en büyük insan yapımı nesne olacak Uzay Tabanlı Güneş Enerjisi (UTGE) cihazının prototipini hayata geçirme hedefiyle ilerliyor. Bu proje,...
MIT’nin Moxie adlı deney cihazı, Mars’ta küçük bir ağaç kadar oksijen...
Mars’ta solunabilir oksijen üretebilmek amacıyla deneyler gerçekleştiren MIT’nin Perseverance modülü ile birlikte kızıl gezegene gönderdiği Moxie adlı deney cihazının oksijen üretim kapasitesi, küçük bir...
“Erken Dünya’da oksijen kayalardan gelmiş olabilir”
Erken Dünya'da ilk oksijenin nasıl ortaya çıktığına yönelik bulgularını açıklayan Çinli bilim insanları, oksijenin büyük oranda kayalardan gelmiş olabileceğini ortaya koydu.
Önceki araştırmalar, erken Dünya'da...
Koşan Tavuk Nebulası’nın nefes kesen görüntüsü
Koşan Tavuk Nebulası, gökyüzünün en ilginç ve güzel nesnelerinden biridir. Bu nebulanın adı, içindeki gaz ve toz bulutlarının tavuk şeklini andırmasından gelir. Bu nebulanın...