Gökbilimciler, yıldızlarla beslenen 18 yeni kara deliği keşfetti!
Gökbilimciler, yakın çevresindeki yıldızları tüketen ve daha önce fark edilmemiş 18 yeni kara deliği keşfettiklerini açıkladı. Bu keşif, The Astrophysical Journal'da yayınlanan bir çalışma...
Dünyanın en güçlü kuantum bilgisayarı artık Çin’de
Çin'de bilim insanları, en güçlü süper bilgisayarı en az sekiz yıl alacak bir görevi kuantum bilgisayar ile sadece 72 dakikada gerçekleştirdi.
Hefei'deki Çin Bilim ve...
Çin’in Ay’da Üs Kurma Projesinde Önemli Testler BaÅŸlıyor
Çin, Ay’da üs kurma projesine yönelik önemli bir adım atarak, Ay toprağından yapılmış prototip tuğlaları Tiangong Uzay İstasyonu’nda teste gönderecek. Bu testler, Ay yüzeyinde...
Darwin: Evrim teorisini ortaya atan bilim adamının sıra dışı hayatı
Charles Darwin'in ortaya attığı doğal seçilim yoluyla evrim teorisi, insanlar olarak dünyadaki yerimizi sorgulamamızı sağladı.
İnsanların primatlarla ortak bir atası olduğu fikri, Batı medeniyetinin temellerini...
Samanyolu’nun Kalbindeki Gizem
Uzay keşifleri, insanlığın sınırlarını zorlamaya ve evrenin derinliklerindeki sırları çözmeye devam ediyor. 2024 yılı, bu keşiflerin yeni ve heyecan verici bir dönüm noktasına tanıklık...
Şempanzeler 400 ‘Kelime’ Biliyor Olabilir
Yabani şempanzelerin sesini 900 saatten uzun süre kaydeden araştırmacılar, bu kayıtlarda bir dili andıran yüzlerce benzersiz dizilim olduğunu keşfetmişler.
Şempanzeler uluyor, ciyaklıyor ve havlamaya benzer...