İstanbul İl Başkanlığı’nda yaşanan kayyum tartışmalarının ardından yapılan olağanüstü kongrede yeniden seçilen CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, mazbatasını alarak göreve başladı. Çelik, “Ben örgütün iradesiyle geldim, örgütün iradesiyle giderim” dedi.
Mazbata Sonrası Açıklama
CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Sarıyer İlçe Seçim Kurulu’ndan mazbatasını aldıktan sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu. İkinci kez örgütün iradesiyle seçildiğini vurgulayan Çelik, kayyum sürecine göndermede bulunarak, “Türkiye’de siyasallaşmış bir yargı var. ‘Ben mahkeme kararıyla geldim, mahkeme kararıyla giderim’ diyenlere söyleyecek tek lafım yoktur. Ben örgütün iradesiyle geldim, örgütün iradesiyle giderim” ifadelerini kullandı.
Çelik, kendisini ilk kez 2023 yılı 8 Ekim’inde yapılan kongrede, ardından 24 Eylül’deki olağanüstü kongrede yeniden seçen delegelere teşekkür ederek, iradenin partinin tabanında olduğunu söyledi.
“CHP’de Kavga Yok”
Açıklamasında parti içi tartışmalara da değinen Çelik, mahkeme kararları üzerinden CHP’nin kamuoyunda tartışmalı bir görüntüye çekilmek istendiğini belirtti. Çelik, “Amaçları CHP’lileri birbirleriyle kavga ediyormuş gibi göstermek. Defalarca söyledik, CHP’de kavga yoktur. Bir tarafta ceberut bir iktidara teslim olmuş bir avuç insan vardır; diğer tarafta ise kongrede oy kullanan, CHP’ye sahip çıkan delegelerimiz ve milletimiz vardır” diye konuştu.
İl Başkanlığı Binası Tartışması
Gazetecilerin il başkanlığı binasının neresi olacağı yönündeki sorusuna da yanıt veren Çelik, Sarıyer’deki binanın Genel Başkan Özgür Özel ve MYK’nın kararıyla “Genel Başkanlık Çalışma Ofisi”ne dönüştürüldüğünü hatırlattı. Çelik, “Bundan sonraki karar da yine Genel Başkanımız ve MYK tarafından verilecektir” dedi.
Ne Olmuştu?
CHP İstanbul İl Kongresi, 8 Ekim 2023’te yapılmış, ancak mahkeme kararıyla Eylül 2024 başında iptal edilmişti. Bu süreçte İstanbul İl Yönetimi görevden alınarak, aralarında Gürsel Tekin’in de bulunduğu bir heyet kayyum olarak atanmıştı. Tekin’in polis eşliğinde Sarıyer’deki il binasına girmesi, partide sert tartışmalara yol açmıştı.
Kayyum atamasının ardından CHP İl Başkanlığı Bahçelievler’e taşınmış, Sarıyer’deki bina da Genel Başkanlık Çalışma Ofisi olarak kullanılmaya başlanmıştı. 24 Eylül’de gerçekleştirilen olağanüstü kongre ise mahkeme girişimleriyle engellenmek istenmiş, ancak Yüksek Seçim Kurulu’nun olağanüstü kararıyla kongre yapılabilmişti. Özgür Çelik, bu kongrede yeniden İstanbul İl Başkanı seçilmişti.
- NHY/ DW, ANKA
- TÜİK verileri: Türkiye’de Eğitim Süresi 17,2 yıla Geriledi - 29 Eylül 2025
- Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a Yurt Dışı Yasağı - 29 Eylül 2025
- Kozmik Toz Beklenenden Daha Esnek ve Gözenekli - 29 Eylül 2025