back to top
Ana Sayfa Haber Özgür Özel: “İktidar Yolun Sonunda, Biz Mücadelenin Başındayız”

Özgür Özel: “İktidar Yolun Sonunda, Biz Mücadelenin Başındayız”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Eskişehir’de düzenlediği programda iktidarı “yorulmuş ve tükenmiş” olmakla suçlarken, partisinin hem iç hukuk mücadelesini hem de siyasi mücadelesini sürdüreceğini söyledi. 19 Mart sürecini “sivil darbe girişimi” olarak nitelendiren Özel, erken seçim ve iktidar değişimi hedefi doğrultusunda toplumsal desteği büyütme çağrısı yaptı.

İktidara Sert Eleştiri, Seçim Mesajı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Eskişehir’deki grup toplantısının ardından Hamamyolu’nda esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. Yoğun katılımın miting havasına dönüştüğünü belirten Özel, mevcut iktidarın yönetme kapasitesini yitirdiğini savundu.

“Bu iktidar artık yorulmuş, tükenmiş, yaşlanmış, adım atmaya mecali kalmamış bir iktidardır” diyen Özel, CHP’nin genç kadroları ve toplumsal desteğiyle iktidar yürüyüşünü sürdüreceğini ifade ederek, “Onlar yolun sonuna geldi, biz daha yolun başındayız” dedi.

“Eskişehir Modelini Türkiye’ye Taşıyacağız”

Yerel yönetim deneyimini genel iktidar vizyonunun temeli olarak gösteren Özel, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyelerinin yönetim anlayışını örnek gösterdi.

“Eskişehir’i nasıl yönetiyorsak Türkiye’yi de öyle yöneteceğiz” diyen Özel, sosyal belediyecilik anlayışını ülke yönetimine taşımayı hedeflediklerini belirtti. Emekliler, çalışanlar, gençler, çiftçiler ve esnaf için ekonomik ve demokratik reform vaatlerini yineleyen CHP lideri, gençlerin geleceklerini yurt dışında değil Türkiye’de kurabilecekleri bir düzen hedeflediklerini söyledi.

“19 Mart Bir Sivil Darbe Girişimiydi”

Konuşmasının önemli bölümünü yargı süreçleri ve partiye yönelik müdahale iddialarına ayıran Özel, 19 Mart’ta Cumhurbaşkanı adaylarına, 21 Mayıs’ta ise CHP’nin kurumsal yapısına yönelik girişimlerin “sivil darbe” niteliğinde olduğunu öne sürdü.

Seçilmiş yöneticilerin yerine atanmış isimlerin getirilmeye çalışıldığını savunan Özel, milletin bu girişimlere destek vermediğini belirterek, parti içindeki hukuk mücadelesinin ve siyasi mücadelenin sonuç alıncaya kadar süreceğini ifade etti.

“Bu Yolun Sonu İktidar”

CHP’nin tarihsel misyonuna vurgu yapan Özel, partisini “103 yıl önce olduğu gibi bugün de umudun kendisi” olarak tanımladı. Mücadelenin yalnızca parti adına değil, gençler, emekliler, emekçiler, kadınlar, çiftçiler ve esnaf adına sürdürüldüğünü söyleyen Özel, katılımcılardan iktidar yürüyüşüne destek istedi.

Programın sonunda, babaannesini kaybeden küçük bir çocuğu yanına alarak konuşan Özel, 19 Mart’tan bu yana düzenledikleri 116 mitingin hiçbirinde güvenlik sorunu yaşanmadığını belirterek, bunun toplumsal dayanışmanın göstergesi olduğunu savundu.

Özel’in Eskişehir’den verdiği mesajlar, CHP’nin son dönemde yerel yönetim başarısını genel iktidar hedefiyle ilişkilendiren siyasi stratejisini sürdürdüğünü ve yargı süreçlerini muhalefete yönelik siyasi baskının bir parçası olarak değerlendirmeyi sürdürdüğünü ortaya koydu.