Faşizm tartışmaları: Hindistan, Türkiye

Hindistan’dan bir portre Narendra Modi, 2014’te Hindistan’da sağcı Janata Partisi’nin (BJP’nin) başına geçti ve partisini açık farkla iktidara taşıdı; başbakan oldu. Bu sonuç, Hindistan’ın ilerici çevrelerinde...

Dağlar, Taşlar, Kızıl Akan Munzur Şahit

Sarp dağlarla ve sarp insanlarla çevrili bir coğrafyadır Dersim. İnatçı ve mücadeleci kimliği ile yüzyıllardır gündemden bir şekilde düşmemiştir. Böyle bakıldığında bilinir ki direnişin...

İnsan Hayatının Anlamı ve Değeri Nedir?

Ben dahil, tüm insanlık, sanatçılar, filozoflar vb. yaşamlar boyunca şu kadim soruya cevap aramışlar, arıyorlar, arıyoruz. İnsan hayatının anlamı veya değeri nedir? Bu soruya cevap...

Piramit işçisinin günlüğü bulundu!

Bugüne kadar hakkında birçok teorinin geliştirildiği ‘piramitler nasıl yapılabildi’ sorusunun cevabı bulundu. 170 bin ton kayanın Nil Nehri’nde, bir kanal üzerinden sandallarla taşındığı ortaya...

Ucubeler Toplumun Gerçek Aristokratlarıdır

“Hiçbir şeyi düzenlemeyi sevmiyorum. Fotoğrafını çekeceğim bir şeyin önünde dururken, o şeyi düzenlemek yerine, kendime çeki düzen veriyorum. Çünkü bir fotoğraf bir sır hakkında...

Kıblesi Sermaye Olanlardan Vicdan Aranmamalı!

Sermaye özellikleri gereği her tür kötülüğü içinde barındırır. Ona yoğun bir şekilde sahip olanlarda, onun her tür kötülüğünü üzerlerinde taşırlar. Her tür değer parayla...

YENİ EKLENENLER