Uzay ajanslarının bütçeleri, uzay yolculuklarının maliyeti ne kadar?

On yıllar boyunca hükümetlerin tekelinde olan uzay yolculukları, yakın tarihte özel şirketlerin de faaliyet gösterdiği bir alana dönüştü. Gelişen teknolojiyle birlikte uzaya gitmenin maliyeti azalsa...

NASA açıkladı, Dev göktaşı dünyayı teğet geçti!

NASA, Big Ben’den daha büyük olan göktaşının geçtiğimiz dakikalarda gezegenimizi teğet geçtiği duyurdu. Gezegenimiz Dünya’yı teğet geçen göktaşıyla ilgili Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi’nden (NASA)...

Ay’da Lazerle Konum Belirleme: NASA’nın Yenilikçi Testi

Ay'ın sert ve ıssız yüzeyinde, GPS sinyallerinin ulaşmadığı bir ortamda, konum belirleme her zaman zorlu bir mesele olmuştur. NASA'nın Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO) aracı,...

Dünyanın en güçlü kuantum bilgisayarı artık Çin’de

Çin'de bilim insanları, en güçlü süper bilgisayarı en az sekiz yıl alacak bir görevi kuantum bilgisayar ile sadece 72 dakikada gerçekleştirdi. Hefei'deki Çin Bilim ve...

Gök bilimciler Dünya’ya ‘en uzak’ yıldızı keşfetti

Gök bilimciler Güneş'ten yaklaşık 50 kat büyük ve bir milyon kat daha parlak bir yıldız keşfetti. Şu ana kadar keşfedilen Dünya'ya en uzak yıldızın...

Dünya’nın çekirdeğinde gizli yapının ilk işaretleri tespit edildi

Gezegenimizin halen keşfedilmemiş ve bilmediğimiz yerleri var. Bu bilinmeyenlerin en büyüğü ise Dünya’nın merkezindeki çekirdek ve onun içerisinde yer alıyor. Dünya, uzay boşluğunda ilerliyor ve...

Son Eklenenler