James Webb Uzay Teleskobu ile Sombrero Gökadası’ndeki Yeni KeÅŸifler

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), James Webb Uzay Teleskobu’nun (JWST) Sombrero Galaksisi’nin (Messier 104 ya da NGC 4594) yüksek çözünürlüklü bir görüntüsünü yakaladığını...

Çaykur’a işçi alımında hileli kura ve 300 kiÅŸilik liste iddiası: Suçlamalar...

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğünün (ÇAYKUR) fabrikalarında çalışacak 300 işçi için yapılan kura çekimi ve tartışmaları devam ediyor. CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, 46 fabrikada...

Orkestra Åžefi Deniz

Sevgili arkadaşlar dün söz verdiğim gibi bugün Deniz'le ilgili anılarıma devam ediyorum. 6. Filo İstanbul'a geldiğinde ben de İstanbul'da çalışıyordum. Fırsat buldukça da gösterilere katılıyor...

Devlet terörü ve adli cinayet

20. yüzyılda örneklerini gördüğümüz totaliter rejimler, iktidarın ideolojik nedenlerle aykırı bulduğu kişi ve çevrelerin, siyasal muhaliflerin bütünüyle keyfi gerekçelerle tutuklandığı rejimlerdi. Hitler’in iktidara gelmesini izleyen...

“JUICE Uzay Aracının Ay’a Tarihi YakınlaÅŸması: Yeni Ufuklara Yolculuk”

Avrupa Uzay Ajansı'nın (ESA) JUICE (JUpiter ICy moons Explorer) uzay aracı, tarihi bir manevra gerçekleştirerek Ay'a 700 Kilometre yakınlıkta bir uçuş yaptı. Bu uçuş,...

Canlıların hayatta kalma içgüdüsünün kaynağı

Latince adı Caenorhabditis elegans olan iplik kurdunun beynini inceleyen bilim insanları, bulguların insanlar da dahil olmak üzere birçok canlının beynindeki karmaşık süreçlere dair fikir verdiğini belirtti.

YENİ EKLENENLER