Kapitalizmde depresyonla nasıl mücadele edilir?
Geçtiğimiz hafta yaklaşık 36 saat boyunca yatağımın aynı noktasında kaldım. Başım, eski bir radyo gibi cızırtılı sesler ve parazitlerle doluydu. Bana -yeniden- depresyon teşhisi...
Doğu Asya’nın “Geri” Olduğu Varsayımı Çöküyor: Çin’de 160 Bin Yıllık Gelişkin...
Çin’in Henan eyaletindeki Xigou sahasında bulunan 160 bin yıl öncesine tarihlenen saplı taş aletler, Doğu Asya’daki erken insan topluluklarının sanılandan çok daha karmaşık teknolojiler...
Eşitsizliklerin Tercümesinde Sınıf ve Etnisite: Kanarya
Geçtiğimiz haftalarda, tesadüfen, yapmış olduğum bir ön saha araştırmasının notlarıyla karşılaştım. Haziran 2010 yılına ait bu notlar, Küçükçekmece’ye bağlı Kanarya Mahallesi ile ilgiliydi. Bu...
Hiçlikten Doğan Anlam Arayışı: Nihilizmin Karanlık Gölgesinde Bir İnsanlık Yürüyüşü
19.yüzyıl Avrupa’sının puslu ufuklarında doğan ve hâlâ çağdaş bireyin zihinsel sancılarında yankılanan bir felsefi yankı: Nihilizm. Latince “hiçbir şey” anlamına gelen nihil sözcüğünden türeyen...
Siyaset-Boğaziçi ve öfke
Boğaziçi Üniversitesi’nde olanlar beni, bizi sanırım çoğumuzu ilgilendiriyor, etkiliyor.
Küçük bir mekanda, önümüzde küçük bir ekrandan ve “günlük” gelen gazeteleri bir gün sonra okuyarak (malum...
Antifa, Trump’ın İncileri ve Laiklik
Birleşik Amerika, geçmişi ırkçı cinayetlerle dolu bir ülkedir. 15 Mayıs’ta, Minneapolis’te, Afro-Amerikan George Floyd’un feci şekilde katli de bunlara eklenen bir halka oldu ve...