İnsanları Kötülüğe İten Kör İtaat Değil, İyi Bir Amaç İnancı

Tokyo metrosundaki sarin saldırısından otoriter cemaatlere kadar uzanan örnekler, “iyi insanların nasıl kötülük yaptığı” sorusunun basit bir itaat mekanizmasıyla açıklanamayacağını gösteriyor; modern sosyal psikoloji,...

Bilim insanları Grönland’da 2 milyon yıl öncesine ait DNA buldu

Bilim insanları Grönland'da iki milyon yıl öncesine ait DNA bulduklarını açıkladı. Buzul Çağı'na ait tortul tabakalardan alınan en eski DNA parçalarının keşfi, paleogenetik alanında...

Neolitik Çağ’da Bilimin Temelinin Kavrandığını Gösteren Dolmen de Menga Sit Alanı

Dolmen de Menga, İspanya'nın güneyinde yer alan, Neolitik Çağ'da inşa edilmiş anıtsal bir yapıdır. Bu görkemli taş yapının dikkatli bir şekilde incelenmesi, Neolitik toplulukların...

Sır dinlerinden kadim Orfe’nin öğretisi…

Sır dinleri” “gizem” olarak da ifade edilebilecek olan kelime, mystery karşılığı olarak kullanılmıştır. Bu tür din ve/veya cemaatlere girişin gizli oluşunun bir sonucu olarak,...

Munzur’a vurulacak altın kelepçe can suyu olacak mı?

Ben Mercan'ım. Mercan gözelerinden çağıldayarak doğuşumdan olsa gerek; adım Mercan. Gözelerden doğup Mercan Vadisi boyunca akarsularını, Munzur Nehri ile buluşur, Pülümür ve Peri'ye karışırım,...

Jüpiter’in uydusu Io’sunun görüntüleri geldi

NASA'nın Jet Propulsion Laboratuvarı (JPL), NASA'nın uzay aracının Jüpiter'deki Jüpiter uyduları Ganymede ve Europa ile ilgili ayrıntıları geri göndermesiyle ABD uzay ajansının artık Jüpiter...

YENİ EKLENENLER