Radyoaktif İzlerin Sessiz Tanıkları: Sebzeler, Meyveler ve İşlenmiş Ürünlerde Atom Bombası...
Yıllar önce patlayan bir atom bombasının ya da gerçekleşen bir nükleer kazanın etkilerinin bugün sofralarımıza kadar ulaşabileceği fikri, birçok kişi için şaşırtıcı olabilir. Ancak...
AKP Sonrasını Düşünmek – V
Reistokrasi ve Neo-otoriteryanizm
Otoriteryanizm, yeni binyılın trendi; 2000’li yıllar, tüm dünyada adım adım, otoriter yönetimlerin zaferlerine sahne oldu: Vladimir Putin’den Donald Trump’a, Viktor Orban’dan Rodrigo...
Çaykur’a işçi alımında hileli kura ve 300 kiÅŸilik liste iddiası: Suçlamalar...
Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğünün (ÇAYKUR) fabrikalarında çalışacak 300 işçi için yapılan kura çekimi ve tartışmaları devam ediyor.
CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, 46 fabrikada...
Bal Arıları ve Kızılbaşlık
Yıllar önce romanımda kızılbaşlığı şöyle tarif etmiştim… Uçsuz bucaksız, rengârenk çiçeklerin olduğu bir vadide, binlerce arının emeği sonucu oluşan balın, ağız ve mide arasındaki...
İsviçre’den Çikolata Üretiminde Devrim: Kakao Meyvesi Kullanımı
İsviçreli bilim insanları, çikolata üretiminde devrim niteliğinde bir yöntem geliştirdi. Bu yeni yöntem, geleneksel üretim süreçlerini yeniden şekillendiriyor ve kakao meyvesinin tamamını kullanarak daha...
Evrim Araştırmalarında Yeni Bulgular: Fosiller İnsanlığın Bilinmeyen Bir Atasına İşaret Ediyor
14 Ağustos 2025, 17:43 – Afrika’nın en önemli paleoantropoloji merkezlerinden biri olan Etiyopya’daki Ledi-Geraru bölgesinde bulunan fosiller, insanlık tarihine dair bilinmeyen bir sayfayı araladı....