Gece çalışmak kalp ritim bozukluğuna yakalanma riskini artırıyor

Yeni bir araştırma, gece vardiyasında çalışanların kalp ritim bozukluğuna yakalanma riskinin daha fazla olduğunu ortaya koydu. European Heart Journal'da yayımlanan ve Şanghay Ciao Tong Üniversitesi...

James Webb Teleskobu ile Ötegezegen Keşfi: Bir Dönüm Noktası

NASA’nın öncülüğünde işletilen James Webb Uzay Teleskobu, astronomların 21. yüzyıldaki önemli hedeflerinden biri olan ötegezegen keşfi için dev bir adım attı. İlk kez, oldukça...

Güneş tutulmalarının ve güneş patlamalarının ihtişamı

Güneş tutulması, binlerce yıldır insanları büyülemiş bir göksel olaydır. Bu olay, ayın Dünya ile Güneş arasından geçerek Güneş'i geçici olarak görünmez hale getirmesiyle meydana...

Rekor Keşif: 44 Yeni Yıldızla Evrenin “Kozmik Öğle Vakti” Aydınlanıyor

Bilim dünyası bir kez daha James Webb Uzay Teleskobu’nun (JWST) şaşırtıcı yeteneklerine tanık oldu. NASA’nın amiral gemisi teleskobunu kullanarak, Harvard-Smithsonian Astrofizik Merkezi’nden Fengwu Sun...

Ziraat Bankası hakkında yolsuzluk iddiası

CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, Ziraat Bankası'nın tek bir firmaya verdiği 321 milyon liralık krediyi gündeme getirdi. Sümer, "Ziraat Bankası yolsuzluğun yuvası haline gelmiş,...

Kesişimsellik ne değildir?

Son zamanlarda ana akım feminist aktivizmi takip ettiyseniz, feminizmin her yerde herkes için bir hareket olduğunu düşünmeniz işten bile değil. Bu pozisyonu almaya yol...

YENİ EKLENENLER