Kadın cinayetleri, Türkiye’nin en acil sorunlarından biri. Her gün, birçok kadın, eski ya da ÅŸimdiki eÅŸleri, sevgilileri, akrabaları ya da tanımadıkları kiÅŸiler tarafından ÅŸiddete maruz kalıyor, yaralanıyor ya da öldürülüyor.
Bu cinayetlerin önlenmesi için yasal, sosyal ve kültürel önlemler alınması gerekiyor. Ancak maalesef, bu konuda yeterli adımlar atılmıyor.
NevÅŸehir’in Ürgüp ilçesinde yaÅŸanan son olay, bu durumun acı bir örneÄŸi. Metin DurmuÅŸ, boÅŸanma aÅŸamasındaki eÅŸi Gamze DurmuÅŸ’u (29) elleriyle boÄŸarak öldürdü. Olay, saat 16.00 sıralarında Ürgüp ilçesine baÄŸlı Ortahisar Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, Metin DurmuÅŸ, eÅŸi Gamze DurmuÅŸ ile tartışmaya baÅŸladı. Tartışmanın büyümesi üzerine Metin DurmuÅŸ, eÅŸini elleriyle boÄŸarak öldürdü. Ardından polisi arayarak teslim oldu.
Gamze DurmuÅŸ’un cenazesi, otopsi için NevÅŸehir Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Olayla ilgili soruÅŸturma baÅŸlatıldı. Gamze DurmuÅŸ’un iki çocuÄŸunun annesiz kaldığı öğrenildi.
















