İnsanın kökeni Afrika değil mi?
İnsanlığın kökenine ışık tutmak isteyen Bulgar arkeologlar, ilk insanın Doğu Akdeniz'de yaşadığı tezini ıspatlamak için kazı çalışması başlattı.
İnsanlığın kökeni Afrika kıtası yerine Doğu Akdeniz...
James Webb ilk süpernovasını yakaladı! İşte görüntü
James Webb süpernova yakaladı mı? Uzay teleskobu, 3 ila 4 milyar ışık yılı uzaklıkta olan bir parlak nesne fark etti.
2021’in sonunda fırlatılan ve uzayla...
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, Schrödinger’in Kedisi ve Kuantum-Devlet: “Adil! Karaman’dan Konya Kaç...
Diye seslendi The Reis. Adil bir şeyler söyledi. The Reis tatlı sert çıkıştı “Duymuyorum yav!” Adil yelyepenek yaklaştı Kurb-urreis’e, eşiğe yüz sürdü ve mütebessim...
Uzmanlar uzaylı organizmalara karşı uyardı
Bilim insanları uzay endüstrisine artan ilgi sebebiyle risklerin de arttığı yönünde uyarıda bulundu.
Hakemli bilim dergisi BioScience'ta dün yayımlanan makalede, uzaydaki organizmaların Dünya'ya sızması ve...
Biyolojik ve Kimyasal silahların tarihi: Doğanın güçlerini kötüye kullanmak
Biyolojik ve kimyasal silahlar, insanlık tarihinin en eski ve en korkunç savaş yöntemlerinden biridir. Bu silahlar, doğanın sunduğu zehirli, mikroplu veya yanıcı maddeleri düşmanı...
Devrimci katliamı
1972'de Erzurum'da yerelde yayınlanan "DEVRİM" gazetesinde günlük köşe yazıları yazardım.
30 Mart 1972 günü Mahir Çayan ve arkadaşları Kızıldere'de katledilince büyük bir öfke duydum ve...