Genetik Bir “Zaman Makinesi” Şempanzelerin Karmaşık Kültürlerini Ortaya Çıkardı

Şempanzelerin gelişmiş davranışlarının nesiller boyunca aktarılarak zamanla nasıl mükemmelleştirildiğini anlamaya yönelik bir araştırma, bu hayvanların kültürlerinin insanlarınkine benzer bir evrimsel gelişim sürecine sahip olabileceğini...

Yakın Partner Şiddeti

Yakın partner (sevgili) şiddeti, bir birliktelik ilişkisi içinde olunan bir insan üzerinde tahakküm veya denetim kurmayı amaçlayan ezici bir davranış kalıbıdır. “Yakın partner şiddeti”...

İnsanlığınızdan utanıyorum!

İlk olarak, Sezgin Tanrıkulu’nun şahsi twitter hesabından paylaşmasıyla gördüm malum fotoğrafı. O fotoğraf, bir fotoğraftan çok daha fazlası. Gözler önüne serilen, insanlık ve hukuk dışı vahşetten...

NASA: ”Cüce gezegen Ceres’te yaşam ihtimali yüksek”

Ceres, Güneş Sistemi'nin iç kısımlarındaki tek cüce gezegendir. Mars ve Jüpiter arasındaki asteroit kuşağında bulunur ve çapı yaklaşık 950 kilometredir. Ceres, karmaşık organik maddelere,...

Çatalhöyük: İnsanlık Tarihinin İlk Şehri mi, Yoksa Büyük Bir Köy mü?

Anadolu’nun ortasında, insanlık tarihinin ilk yerleşik yaşam örneklerinden birini barındıran Çatalhöyük yatıyor. Yaklaşık 9 bin yıl önce kurulan ve dünyanın en eski yerleşimlerinden biri...

Karanlık madde ve enerjiyi araştıracak Euclid uzay teleskobu fırlatıldı

Karanlık madde ve karanlık enerji, evrenin yapısı ve geleceği üzerinde büyük bir etkiye sahip olmasına rağmen, hala bilim insanlarının anlamadığı iki gizemli kavramdır. Bu...

YENİ EKLENENLER