Atilla Keskin’den, Aslı ErdoÄŸan’a Öneriler
Sevgili Aslı, seninle yaptığımız sohbette: „ Ben köşe yazısı yazmaya başlamadan önce Türk Ceza Kanunu'nu inceledim, nelerin suç teşkil edip etmediğini
öğrendikten sonra yazmaya başladım,“...
Dersim Diyarından Pirler, Analar, Kadınlar
Bir süredir Dersim üzerine araştırmalar yapıyorum, özellikle Dersim Kırmanç kimliği, Kırmançki dili üzerine odaklanmışken elbette Dersim tarihi, kültürü, inancı üzerine yazılan araştırmaları da inceliyorum....
Zaman yansımasının gerçek olduğu kanıtlandı. Peki, zaman yansıması nedir?
Zaman yansıması kavramı kulağa bilim kurgu gibi geliyor olabilir. Ama gerçek olduklarının kanıtlandığını bilmek bu fikri tamamen değiştiriyor. Peki ama zaman yansıması nedir?
Bilim insanları,...
Pontus Meselesi: Tarihsel Bir Bakış
Pontus Meselesi, Türkiye'nin yakın tarihinde önemli bir yeri olan ancak resmi tarih yazımında pek yer almayan bir konudur. Pontuslular, Karadeniz kıyılarında yaşayan ve Rumca...
Gök bilimciler Dünya’ya ‘en uzak’ yıldızı keÅŸfetti
Gök bilimciler Güneş'ten yaklaşık 50 kat büyük ve bir milyon kat daha parlak bir yıldız keşfetti. Şu ana kadar keşfedilen Dünya'ya en uzak yıldızın...
Devletin Hukuktan Uzaklaşması Yanılsaması
Karl Marx, tarihsel materyalizm çerçevesinde devlet ve hukukun toplumsal yapılar içindeki rolünü derinlemesine incelemiştir. Marx için devlet, sınıf çatışmalarının bir ürünü olarak ortaya çıkan...