Hegel’in Sanat Felsefesi’ne (Estetik) Dair
Georg Wilhelm Friedrich Hegel (1770-1831)’in, sanatın var olma gerekçesini açıkladığı, o etkileyici paragrafı ile yazıya başlamak istedim. Hegel’in estetiğine yönelik sezgi uyandıracak diğer içerik...
Homo sapiens ve Neandertaller Avrupa’ya Ayvalık Üzerinden Geçmiş Olabilir
Türk bilim insanlarının keşfi, modern insan ve Neandertallerin Avrupa’ya göçünde Ege üzerinden alternatif bir rota kullanmış olabileceğini ortaya koyuyor. Ayvalık açıklarında deniz altında kalmış...
Bir zamanlar CHP
CHP içindeki sosyal demokratlara, sosyalist hareketten koparak CHP’de siyaset yapanlara, benzer şekilde CHP’de ikbal arayan Kürt siyasetçilere, hâlâ partinin en dinamik kitle tabanını oluşturan...
İran’ın 2500 Yıllık Mirası Çöküyor: Persepolis Zamana Karşı Yarışta
Antik Pers İmparatorluğu’nun törensel başkenti Persepolis, 2500 yıldır ayakta kalmayı başardı. Ancak şimdi, toprağın çökmesi ve yeraltı suyunun tükenmesi nedeniyle bu eşsiz dünya mirası...
Antik Mısır’ın Gökyüzü ile BaÄŸlantısı: Piramitler ve Samanyolu
Antik Mısır, gizemleri ve muazzam yapılarıyla tarih boyunca insanlığı büyülemiştir. Piramitler, bu uygarlığın en ikonik eserleri arasında yer alırken, gökyüzü ve yıldızlar da Mısırlıların...
İşçinin Yaktığı Kendi Bedeni mi: Birikim Stratejisi Olarak Bedenin Siyasal...
Güvenpark’ta kendini yakan 59 yaşındaki Recep Peker’in eylemden önce kaleme aldığı mektubundaki “Aç kaldım, adaletten umudumu kesmemiştim. Ama adaletin zenginin, gücü olanın yanında olduğunu...