Harvard’lı profesör: Uzaylıların çöpleri 2017’de geldi ve gördük

"Bir mağara adamı cep telefonu görse ne olurdu? Hayatı boyunca kayalar görmüştü ve bunun sadece parlak bir kaya olduğunu düşünebilirdi" Uzaydaki akıllı yaşamın ilk işareti...

Ücretsiz konut evrensel bir hak olmalı

Varsın azgın serbest piyasacılar “cinayet var” diye bağırsın, devletin ücretsiz konut sağladığı bir ülke, yaşamak için çok daha adil bir yer olurdu. Bir hakkı hak...

Osmanlı’dan Devraldığımız Borçlar

1923'de batılı ülkelerin ortalama kişi başına geliri 6000 dolar, Türkiye'nin aynı standartlara göre düzeltilmiş geliri ise 700 dolardı. İlk yurtdışı borçlanma Abdülmecid tarafından 1854 yılında...

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, Schrödinger’in Kedisi ve Kuantum-Devlet: “Adil! Karaman’dan Konya Kaç...

Diye seslendi The Reis. Adil bir şeyler söyledi. The Reis tatlı sert çıkıştı “Duymuyorum yav!” Adil yelyepenek yaklaştı Kurb-urreis’e, eşiğe yüz sürdü ve mütebessim...

TSK’nın cihatçıların yanında işi ne?

Korkulan oldu. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) adı resmen savaş olmayan savaş koşullarında, tek bir günde, tarihinin en büyük can kayıplarından birini verdi. Otuz üç...

Kabuğu kırın!

“Sonradan kör olmadığımızı düşünüyorum,  biz zaten kördük,  Gören körler mi,  Gördüğü halde görmeyen körler.  (Saramago, Körlük, s. 132) Gözümle gördüğüme mi...

YENİ EKLENENLER