WhatsApp’a büyük yenilik: Bir telefonda birden fazla WhatsApp hesabı olabilecek

WhatsApp, dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması olarak milyonlarca kullanıcıya sahip. Ancak uygulamanın bir eksiği var: Bir telefonda sadece bir WhatsApp hesabı kullanılabiliyor. Bu da...

Avrupa’da yapılan en eski ayakkabı 6000 yıllık

Ottan yapılmış sandaletler karbon tarihlendirmesiyle yeniden incelendi ve 6000 yıllık olduğu saptandı. Bilim insanları Avrupa'da yapılan en eski ayakkabının, yaklaşık 6.000 yıllık olduğu düşünülen ottan...

Bilim insanları geliştirdi: Telefonlar kendi kendine şarj olabilecek

Gelecekte akıllı telefonlar, enerjiyi cihazın ekranına yerleştirilmiş görünmez güneş panellerinden alabilir. Ekrandaki camı kullanarak telefonları güneşle şarj edebilmek, telefon kullanıcılarının uzun süredir hayaliydi. Fakat...

Teknoloji Geliştirip Üretmek mi, Tüketmek mi?

Gelişmiş ülkelerin eğitim sistemleri teknoloji geliştirmek üzerine kurulurken, gelişmemiş ülkelerin eğitim sistemleri ise teknolojiyi tüketme üzerine kurulmuştur. Gelişmiş ülkelerde ilköğretimde bilgisayar teknolojisi kullanılmazken  bizim gibi...

Bal Arıları ve Kızılbaşlık

Yıllar önce romanımda kızılbaşlığı şöyle tarif etmiştim… Uçsuz bucaksız, rengârenk çiçeklerin olduğu bir vadide, binlerce arının emeği sonucu oluşan balın, ağız ve mide arasındaki...

Galaksimizde 70 yeni yetim gezegen keÅŸfedildi

Yetim gezegenler, Güneş sistemimizdeki gezegenlerin kütlelerine benzer kütlelere sahip olan fakat bir yıldızın etrafında dönmeyip, bunun yerine kendi başlarına serbest şekilde gezen, yakalanması zor...

YENİ EKLENENLER