ABD’nin Ukrayna’ya Askeri Yardımının Nereye Gittiği Hakkında Hiçbir Fikri Yok
ABD'li yetkililer, Ukrayna'ya silah sevkiyatlarının gerçekte nerede sonuçlanacağını bilmediklerini ve tehlikeli ellere düşebileceklerini itiraf ettiler.
Ukrayna krizinin geçen yıl başlamasından bu yana, mevcut yazar da...
Kadın ve Kızılbaşlık
“Bir toplumun gelişmişlik seviyesi, o toplumun, çocuklarına ve kadınlarına verdiği değer ile ölçülür.”
Medusa, kadim yapıları nazardan ve kötülüklerden koruyan sembol. Çok güzel bir kadın...
Epistemoloji (Bilgi Felsefesi)
İnsanlık kimi zaman doğaya hâkim olma ve yaşam mücadelesi için, kimi zaman ise Aristoteles’in söylediği gibi meraktan doğan ve çıkar gözetmeyen bir bilme eğilimden...
Doğa Yazınında Beden Politikası
İnsanın doğa ve doğal çevreyle olan ilişkisinin temelinde ahlaki, toplumsal, kültürel ve politik anlamlarla yüklü, ve insan-merkezci epistemolojiye dayalı bir beden politikası yatmaktadır. Doğayı...
İbrahim Kaypakkaya’nın Yaşamı ve Mücadelesi
İbrahim Kaypakkaya, Türkiye'nin modern tarihinde önemli bir figür olarak kabul edilir. 1949 yılında Çorum'un Alaca ilçesine bağlı Karakaya köyünde doğan Kaypakkaya, yoksul bir ailenin...
Kapitalizmde depresyonla nasıl mücadele edilir?
Geçtiğimiz hafta yaklaşık 36 saat boyunca yatağımın aynı noktasında kaldım. Başım, eski bir radyo gibi cızırtılı sesler ve parazitlerle doluydu. Bana -yeniden- depresyon teşhisi...