24 Haziran Seçimlerine Marksist Bakış

Sahte cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, milletvekili ve cumhurbaşkanı seçimlerini 24  Haziran gibi hayli erken bir tarihe alan açıklamasının ardından bu konu neredeyse tüm tartışmaların önüne geçti....

Neandertaller nasıl anlaşıyordu; nasıl bir dil kullanıyordu?

Neandertaller, 250 bin yıl ila 40 bin yıl önce yaşamış olan ve modern insanlarla yakın akraba olan bir insan türüydü. Peki bu eski insanlar...

İnternet hızı rekoru kırıldı: Saniyede 44,2 terabayt

Avustralyalı araştırmacılar, internet bağlantısı hızında dünya rekoru kırıp saniyede 44,2 terabayta (TB) ulaştı. Bu hızla, 1000 adet yüksek çözünürlüklü bir filmi bir saniyede indirmek...

Köy Enstitüleri ve Yeni Ortaçağın Eğitim Sorunu

Eğitim kavramı, tarih boyunca toplum-birey ve insan-doğa ilişkisinin bir gereği olarak içerik kazanmıştır. İnsan-doğa ilişkisi, insanın rastlantısallıklardan kurtulması, deneyim ve bilgi birikimiyle ilişkide bulunduğu...

James Webb Teleskobu ile Kozmosun Derinlikleri: Zhúlóng Galaksisi

James Webb Uzay Teleskobu, bir kez daha evrenin derinliklerindeki sırları açığa çıkardı. Teleskop, Büyük Patlama’dan sadece 1,13 milyar yıl sonra oluşmuş ve modern galaksilerin...

İş mülakatlarında ayrımcılığı önlemek için robot kullanıldı

Yapay zeka teknolojisi ve robotlar son yıllarda günlük hayatımızın bir parçası haline geldi. Artık hayatımızı kolaylaştıran, zaman ve para tasarrufuna yardım eden bu yenilikler...

YENİ EKLENENLER