Çayın genetik sırları ortaya çıkarıldı
Botanistler çay bitkisinin genetik sırlarını keşfetti.
Çinli botanistler, hem yeşil hem de siyah çay üretiminde kullanılan Camellia Sinensis türü çay bitkisinin gen dizilimini ortaya çıkardı.
Çay...
Evrenin Hafızası: Bir Yıldızda Saklı İlk Patlamaların İzleri
Gökbilimcilerin keşfettiği son derece nadir bir yıldız, evrenin ilk kuşak yıldızlarının kimyasal mirasını bugüne taşıyarak “kozmik arkeoloji”nin sınırlarını genişletirken, erken evrenin oluşumuna dair yerleşik...
6-7 Eylül Olaylarından 1964 Rum Sürgününe
GİRİŞ
Bu çalışma, 1964 yılında vuku bulan Rum sürgününü öncesi ve sonrasıyla anlamak ve günümüze kadar etkilerini sürdüren bu hadisenin Türk kamuoyuna ve Türk medyasına...
T.C. – Madalyonun öteki yüzü
Ben Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna dair hamasi resmî tarih söyleminin ne derece çarpıtmalı, inkârcı ve demagojik olduğunu ilk algılamaya başladığımda sırtımda siyah önlük, ortaokul sıralarındaydım....
Bir Osman Kavala anısı…
‘Kızıl milyoner’ olarak da tanınan iş insanı Osman Kavala, tutuklandı.
Gazetelerden okuyabildiğim kadarıyla, Türkiye üzerinde (ve bölgede) faaliyette bulunan hemen her terör örgütüyle ilişkilendirilmiş durumda!
Gezi eylemlerini hükümete ‘darbe...
Eşitsizliklerin Tercümesinde Sınıf ve Etnisite: Kanarya
Geçtiğimiz haftalarda, tesadüfen, yapmış olduğum bir ön saha araştırmasının notlarıyla karşılaştım. Haziran 2010 yılına ait bu notlar, Küçükçekmece’ye bağlı Kanarya Mahallesi ile ilgiliydi. Bu...