ŞIRNAK – Şırnak’ın Beytüşşebap (Elkê) Belediyesi’nde büyük bir skandal ortaya çıktı. Belediye Evlendirme Müdürlüğü’nde görevli bir memurun, onlarca yabancı kadını usule aykırı şekilde para karşılığında Türkiye vatandaşı erkeklerle evlendirdiği belirlendi.
Mezopotamya Ajansı’ndan (MA) Zeynep Durgut’un aktardığı bilgilere göre, belediyede görevli R.Ö. isimli memur, Çorum, Ankara ve İstanbul’dan getirilen 45 yabancı kadına sahte resmi nikah kıydı. Bu işlemlerin her biri için yaklaşık 150 bin TL alındığı iddia ediliyor. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılan soruşturma sonrası R.Ö.’nün emekliye ayrıldığı öğrenildi. Kaynaklar ise resmi kayıtlarda 45 kadının adının geçmesine rağmen, sayının 75’e kadar çıktığını belirtiyor.
Tehdit ve baskı iddiaları
Soruşturma sürecinde görevlendirilen Beytüşşebap Tapu Müdürü’nün tehditler nedeniyle komisyon görevinden çekildiği ve memleketine dönmek zorunda kaldığı ifade edildi. Ayrıca iddialara göre soruşturmanın kapatılması için yargı mercilerine baskı yapıldı.
Kaymakamlık uyardı
Beytüşşebap Kaymakamlığı da konuyla ilgili 2 Eylül’de belediyeye resmi bir dilekçe gönderdi. Dilekçede, 31 Ekim 2024’te M.K. isimli erkeğin Fas vatandaşı D.F. ile yaptığı evliliğin, İçişleri Bakanlığı’nın 29 Nisan 2016 tarihli talimatına aykırı olduğu belirtildi. Ayrıca bu evliliklerin “aracı vasıtasıyla belli bir ücret karşılığında gerçekleştirildiğine” dair güçlü iddialar bulunduğu vurgulandı. Kaymakamlık, adı geçen evlendirme memuru hakkında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ve Belediye Disiplin Amirleri Yönetmeliği kapsamında disiplin soruşturması açılmasını talep etti.
- İmamoğlu “Bilirkişi Davasında” Yarın Hakim Karşısında - 26 Eylül 2025
- Hayko Cepkin’in Kayseri ve Diyarbakır Konserleri İptal Edildi - 26 Eylül 2025
- ABD ile Nükleer Anlaşma Tepki Çekti: “Ne İstediler de Verdiniz?” - 26 Eylül 2025