1,1 trilyon liralık ek bütçe teklifi TBMM’ye sunuldu

Toplam 1 trilyon 119 bin liralık ek bütçe teklifi TBMM Başkanlığı’na sunuldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla sunulan ek bütçede genel bütçe kapsamındaki idarelerin bütçe tertiplerine 1 trilyon 74 milyar 508 milyon 886 bin lira ve özel bütçeli idarelerin bütçe tertiplerine 45 milyar 5 milyon 627 lira olmak üzere toplam 1 trilyon 119 milyar 514 milyon 513 bin lira ek ödenek eklenmesi öngörülüyor.

Ek bütçede en fazla ödenek 482 milyır 829 milyon lira ile Afet ve Acil Durumu Yönetimi (AFAD) başkanlığına ayrılıyor. Onu 279 milyar 750 milyon 936 bin lira ile Hazine ve Maliye Bakanlığı izliyor.

Ek bütçe talep edilmesine gerekçe olarak Kahramanmaraş merkezli deprem yarattığı zararların giderilmesi gösteriliyor.

Ek bütçenin nasıl finanse edileceği, hangi kurum ve kuruluşlara ne kadar pay verileceği ve ek bütçenin etkileri konusunda ise henüz net bir bilgi bulunmuyor. Ek bütçenin TBMM’de görüşülmesi ve kabul edilmesi bekleniyor.

Ek bütçe talebinde bakanlık ve kurumlar için istenen ek ödenek miktarları şöyle: