back to top
Ana Sayfa Haber Diyarbakır’da Newruz coÅŸkusu…

Diyarbakır’da Newruz coÅŸkusu…

Diyarbakır’da baÅŸlayan Newroz kutlamalarına kentin dört bir yerinden yürüyerek gelen kalabalıkların katılımıyla görkemli bir ÅŸenliÄŸe dönüşmeye baÅŸladı. Meydanda Türkçe Kürtçe haylar çekilirken alanda “Hayır” kampanyasının öne çıkarıldığı gözlendi.

Olağan üstü güvenlik önlemleri altında yapılan ve kendin değişik yerlerinde yer yer engellenen katılımcılar hız kesmeden Newroz Meydanına akmaya devam ettiler.

Katılım düşük, kutlamanın sönük olacağını bekleyen ve bunu Kürtlerin HDP’den uzaklaÅŸması olarak göstermek isteyen Hükümet katılımı engellemek için denediÄŸi her giriÅŸim baÅŸarısız kaldı.

Kalabalığın  meydana toplanmasının ardından HDP’li milletvekilleri ve belediye baÅŸkanları alana gelmeye baÅŸladı. Newroz’un İstanbul’daki kutlama adresi Kartal Meydanı oldu.

İstanbul’da deÄŸiÅŸik yerler için müracaata bulunan tertip komitesi, Kartal Meydanı için izin alabildi. Sabahın erken saatlerinde İstanbul’un deÄŸiÅŸik yerlerinden gelen katılımcılarla alanda kutlamalar baÅŸladı.