back to top
Ana Sayfa Haber Özgür Özel: YENİ Parti 723 Bin Üyeye Ulaştı, İktidar Hedefini Gaziemir’den Yineledi

Özgür Özel: YENİ Parti 723 Bin Üyeye Ulaştı, İktidar Hedefini Gaziemir’den Yineledi

YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, Gaziemir’deki ilçe başkanlığı ön seçimine katılırken partisinin 723 bin üyeye ulaştığını ve 81 ilin tamamında örgütlendiğini açıkladı. Özel, parti içi karar mekanizmalarının doğrudan üyelerin iradesine bırakılacağını savunurken, emeklilerden gençlere, adaletten gelir dağılımına kadar geniş bir program ortaya koyarak “YENİ Parti, teslim olmayanların partisidir” mesajı verdi.

YENİ Parti’de 14-15 Kasım’da yapılacak 1’inci Olağan Kurultay öncesinde ilçe kongreleri için başlatılan ön seçimler sürerken, Genel Başkan Özgür Özel İzmir Gaziemir’deki ilçe başkanlığı ön seçimine katıldı.

26 Eylül’ün YENİ Parti açısından olduğu kadar Türkiye siyasi tarihi bakımından da önemli olduğunu belirten Özel, partinin kuruluş aşamasında verilen “karar mekanizmalarının doğrudan üyelerin iradesine bırakılması” sözünü hatırlattı.

Gaziemir’de Çağrı Şırlancı ve Orkun Yılmaz’ın ilçe başkanlığı için yarıştığını belirten Özel, iki aday arasındaki rekabetin seçim sonrasında parti içi ayrışmaya dönüşmemesi gerektiğini söyledi.

Özel, kazanan adayın kaybeden adayın ekibini dışlamak yerine birlikte çalışması gerektiğini belirterek, yeni ilçe yönetiminin Gaziemir’in farklı kesimlerini kapsaması ve gelecek seçimlerde YENİ Parti’yi iktidara taşıması gerektiğini ifade etti.

Özel’den Örgüte: Genel Merkezin Adayı Yok

Özel, çok adaylı yarışların bulunduğu diğer ilçelere de Gaziemir üzerinden mesaj gönderdi. Genel başkan olarak hiçbir adayı desteklemediğini savunan Özel, parti merkezinin seçimlerde taraf olmayacağını söyledi.

“Benim genel başkan olarak kesinlikle ve kesinlikle adayım da ilçe başkanım da üyeler kimi seçerse odur” diyen Özel, “Genel merkezin bir tarafı, bir adayı yoktur” ifadelerini kullandı.

Özel’in bu sözleri, YENİ Parti’nin kuruluşundan bu yana vurguladığı parti içi demokrasi anlayışının örgüt seçimlerine de taşınacağı mesajı olarak öne çıktı.

“YENİ Parti Teslim Olmayanların Partisidir”

Konuşmasında YENİ Parti’nin kuruluş gerekçelerine ve son dönemde yaşanan siyasi gelişmelere de değinen Özel, partisinin geçmişteki siyasi rekabetlerin ve ayrışmaların devamı olmadığını savundu.

Özel, Cumhurbaşkanı adayının tutuklanmasından belediye başkanlarına yönelik operasyonlara, partiye yönelik müdahalelerden seçilmiş yönetimin yerine “butlan yönetimi” getirilmesine kadar çok sayıda gelişmeyi sıralayarak, YENİ Parti’nin bunlara karşı mücadele edenlerin partisi olduğunu söyledi.

“İftiralara teslim olmayan, yalanlara susmayan” bir siyasi anlayıştan söz eden Özel, Cumhuriyet ve Mustafa Kemal Atatürk’ün mirasına sahip çıkma vurgusu yaptı.

Özel, konuşmasının bu bölümünü “YENİ Parti, teslim olmayanların partisidir” sözleriyle tamamladı.

“Geleneksel Siyasetin Yöntemleri Değişecek”

Partide uygulanan ön seçim modelinin üyeler ve halk tarafından olumlu karşılandığını söyleyen Özel, bunun yalnızca YENİ Parti açısından değil, Türkiye siyaseti açısından da kalıcı bir değişim yaratacağını ileri sürdü.

Özel, bundan sonra siyasi partilerin genel başkanları dahil yöneticilerinin belirlenmesinde üyelerin ve halkın daha fazla söz sahibi olması gerektiğini savundu.

YENİ Parti adının “yeni bir sayfa” anlamına geldiğini belirten Özel, eski siyasetin dilinin ve yöntemlerinin geride bırakılması gerektiğini söyledi.

Özel’e göre işçiler, emekliler, esnaf, çiftçiler, memurlar, kadınlar ve gençler açısından mevcut siyaset yeterli sonuç üretmedi. Bu nedenle Türkiye’nin “genç bir siyasete” ve yeni bir siyasi enerjiye ihtiyacı olduğunu ifade eden Özel, Gaziemir’den “Yeni siyaset iktidara yürümektedir” mesajını verdi.

YENİ Parti’nin Üye Sayısı 723 Bine Ulaştı

Özel’in konuşmasındaki dikkat çekici başlıklardan biri de YENİ Parti’nin örgütlenme ve üye sayısına ilişkin verdiği rakamlar oldu.

Özel, parti üye sayısının 723 bine ulaştığını, 81 ilin tamamında örgütlenmenin sağlandığını ve yaklaşık 900 ilçenin 870’inde örgütlenmenin tamamlandığını açıkladı.

YENİ Parti’nin kuruluşundan 18 gün sonra 600 bin üyeye ulaştığını savunan Özel, partinin mali yapısının da üyelerin gönüllü katkıları ve aidatları üzerinden oluşturulduğunu söyledi.

Özel ayrıca YENİ Parti’nin Avrupa ve dünya ölçeğinde aidat ödeyen aktif üyeye sahip siyasi partilerle karşılaştırıldığında yüksek bir üye tabanına ulaştığını belirterek, partisini “yepyeni bir anlayışın” temsilcisi olarak tanımladı.

Dört Temel Kolon: Adalet, Gelir, Vergi Ve Sosyal Hayat

Özel, YENİ Parti’nin siyasi programının temelinde demokratik Türkiye hedefinin bulunduğunu belirterek, parti içinde hayata geçirildiğini söylediği demokratik işleyişin Türkiye yönetimine de taşınacağını ifade etti.

Türkiye için “adil ve özgür bir ülke” hedeflediklerini söyleyen Özel, adalet anlayışını yalnızca mahkemelerle sınırlamadı.

Mahkemelerde adaletin yanı sıra gelirde, vergide ve sosyal hayatta adaletin de kurulması gerektiğini belirten Özel, bu dört başlığı Türkiye’nin geleceğini taşıyacak temel kolonlar olarak tanımladı.

YENİ Parti’nin emekçilerin yanında olduğunu ancak sermayeye ve iş insanlarına karşı olmadığını belirten Özel, nitelikli istihdam ile yeşil, mor ve dijital dönüşüm hedeflerini savundu.

Şirketlerin daha fazla kazanmasının önünde olmadıklarını belirten Özel, elde edilen gelirin adil bir vergi sistemi üzerinden daha eşit paylaşılmasını hedeflediklerini söyledi.

Emekliler İçin “Yepyeni Bir Düzen” Vaadi

Özel’in konuşmasının en sert bölümlerinden biri emeklilerin ekonomik durumuna ilişkin değerlendirmeler oldu.

Temel vatandaşlık geliri, ev kadınlarına sigorta ve emeklilik hakkı ile her vatandaş için asgari gelir güvencesi vaat eden Özel, emeklilerin mevcut ekonomik koşullarda ciddi bir geçim baskısıyla karşı karşıya olduğunu savundu.

Konuşmasında önceki gün yaşamına son veren emekli polis memuru Ali Şekeroğlu’na da değinen Özel, emeklilerin yalnızca ekonomik değil, aynı zamanda onur ve yaşam koşulları bakımından da ağır bir sorunla karşı karşıya bulunduğunu söyledi.

En düşük emekli aylığının 23 bin lira olduğunu belirten Özel, emeklilerin bu gelirle barınma ve temel ihtiyaçlar arasında tercih yapmak zorunda bırakıldığını savundu.

Emeklilerin yaşadığı öfke ve hayal kırıklığının büyüdüğünü belirten Özel, yaşananların sosyal bir patlamaya dönüşmemesi için önlem alınması gerektiğini söyledi.

Özel, iktidara yönelik sert eleştirilerinin ardından YENİ Parti’nin emekliler için yeni bir düzen kuracağını ifade etti.

“Gerçek Beka Sorunu Gençlerin Yurt Dışı Hayali”

Özel, Türkiye’de son yıllarda yoğun biçimde kullanılan “beka” tartışmasını da gençlerin gelecek beklentileri üzerinden değerlendirdi.

Her dört gençten üçünün yurt dışında yaşamak istediğini öne süren Özel, asıl beka sorununun gençlerin kendi ülkelerinde gelecek kurma umudunu kaybetmesi olduğunu savundu.

Gençlerin Türkiye’de kalıp gelecek hayali kurabilecekleri bir düzen oluşturmayı hedeflediklerini belirten Özel, bunun yalnızca ekonomik değil, aynı zamanda siyasal ve toplumsal bir mesele olduğunu ifade etti.

Özel’den Tek Dönem Sözü

YENİ Parti’de görev sürelerine sınırlama getirdiklerini belirten Özel, milletvekilleri ve belediye başkanları için dönem sınırlaması uygulanacağını söyledi.

Kendisinin de “tek dönem kuralına” tabi olduğunu belirten Özel, partisinin girdiği herhangi bir seçimde birinci parti olamaması ve iktidara gelememesi durumunda genel başkanlık görevini bırakacağını açıkladı.

Bu açıklama, Özel’in parti yönetiminde süreklilik yerine görevlerin seçim başarısıyla ilişkilendirildiği bir model savunduğunu gösterdi.

YENİ Parti’nin Örgütüne Yedi Görev

Özel, İl Başkanları Toplantısı’nda örgüte verilen yedi görevi de Gaziemir konuşmasında hatırlattı.

İlk görevin YENİ Parti’nin iktidar kapasitesini ve devleti yönetmeye hazır olduğunu göstermek olduğunu söyleyen Özel, partinin farklı siyasi kimliklere açık olduğunu belirtti.

Özel, YENİ Parti’yi sosyal demokratların, Cumhuriyetçilerin ve Atatürkçülerin yanı sıra muhafazakar demokratların, milliyetçi demokratların, Kürt demokratların, sosyalist demokratların ve liberal demokratların da partisi olarak tanımladı.

Partinin kapılarının kendisini demokratik değerlerle tanımlayan farklı kesimlere açık olduğunu söyleyen Özel, üyelikle yetinilmeyeceğini, mahallelerde meclisler kurulacağını açıkladı.

Mahalle Meclislerinden Hükümet Programına

Özel’in örgütlenme modelinde mahalle meclisleri özel bir yere sahip.

Mahalle meclislerinin ardından ilçe meclislerinin kurulacağını belirten Özel, bu yapılarda yalnızca sorunların değil, çözüm önerilerinin de tartışılacağını söyledi.

Hazırlanan hükümet programının doğrudan toplumla paylaşılacağını ifade eden Özel, parti içi demokrasi ve tevazunun örgütün temel çalışma ilkeleri olması gerektiğini belirtti.

İlçe başkanlarının kendilerine verilen yetkileri kişisel çıkarları doğrultusunda kullanmaları halinde buna karşı duracağını da söyleyen Özel, örgütsel yetkinin kişisel güç alanına dönüştürülmesine izin vermeyecekleri mesajını verdi.

Avrupa Birliği, Vizesiz Avrupa Ve “Yasaksız” Türkiye Sözü

Özel, konuşmasında dış politika ve Avrupa Birliği hedeflerini de gündeme taşıdı.

Avrupa Birliği’ne tam üyelik hedefini yineleyen Özel, gençlere vizesiz Avrupa ve “yasaksız” bir Türkiye vadetti.

Bunun yanı sıra ordusu, ekonomisi, adaleti ve pasaportu güçlü bir Türkiye hedefinden söz eden Özel, YENİ Parti’nin ekonomik programını istihdam, dönüşüm ve adil vergilendirme başlıklarıyla birlikte ele aldı.

Bu çerçevede YENİ Parti’nin kendisini yalnızca bir muhalefet örgütü olarak değil, iktidara hazırlanan bir siyasi yapı olarak konumlandırdığı mesajı öne çıktı.

Özel’den Örgüte: “Kazanmak, Kaybetmeyi Unutmaktır”

Özgür Özel konuşmasının sonunda YENİ Parti örgütüne verilen yedi görevden sonuncusunun “kazanmak” olduğunu söyledi.

Örgüte “kaybetmeyi unutma” çağrısı yapan Özel, partililere iktidarı değiştirme hedefi üzerinden seslendi.

Gaziemir’de ilçe başkanlığı için yarışan Çağrı Şırlancı ve Orkun Yılmaz’ı sahneye davet eden Özel, konuşmasını YENİ Parti örgütünün Türkiye’nin geleceğinde belirleyici bir rol üstleneceği mesajıyla tamamladı.

Gaziemir’deki ön seçim, böylece yalnızca bir ilçe başkanlığı yarışı olarak değil, Özel’in parti içi demokrasi, örgütlenme, sosyal devlet, ekonomi ve iktidar hedefini aynı zeminde topladığı siyasi bir gövde gösterisi olarak gerçekleşti.