back to top
Ana Sayfa Haber İmamoğlu ve Yavaş’tan Kılıçdaroğlu’na destek

İmamoğlu ve Yavaş’tan Kılıçdaroğlu’na destek

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in adaylık çağrısı yaptığı Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş’tan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na destek açıklaması geldi.

Cumhurbaşkanlığı adaylığında uzlaşıya gelmeyen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaoğlu’na karşı adaylık çağrısı yaptığı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş’tan saatler sonra açıklama geldi. Akşener’in çağrısını reddeden İmamoğlu ve Yavaş, Kılıçdaroğlu’na tam destek verdi.

İmamoğlu ve Yavaş’ın aynı dakikalarda sanal medyadan yaptığı paylaşımlarda, Millet İttifakı ile yola devam edeceklerini vurguladı.
Mansur YavaÅŸ, “Bugüne kadar yaptığımız açıklamalarda Genel BaÅŸkanımız Sn. Kemal KılıçdaroÄŸlu’nun iradesi dışında hareket etmeyeceÄŸimizi belirtmiÅŸtik. Aynı çizgideyiz. Temennimiz, Millet İttifakı’nın tüm paydaÅŸlarıyla yoluna devam etmesidir” açıklamasını yaptı.

Ekrem İmamoÄŸlu ise yaptığı açıklamada, “Millet İttifakı halkımızın içinden geçtiÄŸi zor bir dönemde ağır bir sorumluluk alarak devleti etkin ve demokratik, toplumu huzurlu ve zengin kılma iradesiyle kurulmuÅŸ bir siyasi birliktir. Milletimize çaresiz, umutsuz ve yalnız olmadıklarını göstereceklerine inanıyorum. CHP’nin öz evladı ve Millet İttifakı’nın Belediye BaÅŸkanı olarak milletimizin arzu ettiÄŸi birlik içinde, ittifak masasında irademizi temsil eden Sayın @kilicdarogluk ’un ve Millet İttifakı’nın, eksilmeden çoÄŸalarak büyüyeceÄŸinden şüphem yoktur. @mansuryavas06″ dedi.