Peru’da Antik Ses Çıkaran Dans Pisti Keşfedildi: Gök Gürültüsü Tanrısının İzleri...
Peru'nun güneydoğusundaki Viejo Sangayaico bölgesinde gerçekleşen yeni bir arkeolojik keşif, antik döneme ait ilginç bir yapıyı gün yüzüne çıkardı. Arkeologlar, Lima'nın 200 kilometre güneydoğusundaki...
“Öldürücü yara bağrımızda kalır…” Yalnızlık
Yalnız yaşamanın bir tek amacı vardır sanıyorum; o da daha başıboş, daha rahat yaşamak. Fakat her zaman, buna hangi yoldan varacağımızı pek bilmiyoruz. Çok...
Vedat Aydın
Vedat Aydın (1953 – 7 Temmuz 1991), Halkın Emek Partisi (HEP) Diyarbakır İl Başkanı iken 5 Temmuz 1991'de JİTEM tarafından kaçırılmış ve 7 Temmuz...
Bilim insanlarından kara deliklerle ilgili devrim niteliğinde keşif
Araştırmacılar, Chandra X-ışını Gözlemevi'nden alınan verileri inceleyerek kara delik parçacık akımlarından (jet) yayılan X-ışınlarında dalgalanmalar tespit etti.
Kara delikler, evrenin en gizemli ve ilgi çekici...
Süperiyonik Buz Nedir ve Neden Önemlidir?
Su, hayatın kaynağı olarak bilinir. Ancak su, sadece Dünya'da değil, evrendeki pek çok yerde farklı formlarda var olabilir. Bunlardan biri de süperiyonik buz adı...
Ucubeler Toplumun Gerçek Aristokratlarıdır
“Hiçbir şeyi düzenlemeyi sevmiyorum. Fotoğrafını çekeceğim bir şeyin önünde dururken, o şeyi düzenlemek yerine, kendime çeki düzen veriyorum. Çünkü bir fotoğraf bir sır hakkında...