Yeni bir Türkiye’ye doğru

Demokrasiyle yönetilen ülkelerde, demokrasinin temel unsurları üzerinde bir mutabakat sağlanması elbette o ülkeyi daha huzurlu, daha güçlü yapar. Buna karşılık demokrasiyle yönetilmeyen, baskının ve...

60 yıl sonra Türkiyeli İşçiler Almanya’nın ayrılmaz bir parçası

Türkiyeli işçilerin geçici işçi olarak Almanya’ya gitmesinin yolunu açan 30 Ekim 1961 tarihli anlaşmanın üzerinden tam 60 yıl geçti.  Türkiyeli işçilerin geçici işçi olarak Almanya’ya...

Ünlü Fizikçi Michio Kaku’dan geleceğe dair öngörüler: Kuantum çağı ve yapay...

Kuantum fiziği alanında uzmanlaşmış ve geleceğin teknolojik trendleri konusunda öngörüleriyle tanınan ünlü fizikçi Michio Kaku, insanlığın önümüzdeki yıllarda karşılaşabileceği potansiyel değişiklikleri değerlendirdi. Kaku, kuantum...

Güneş: Yaşamın ve Enerjinin Temel Kaynağı

Yeryüzündeki yaşamın varlığı ve devamlılığı, büyük ölçüde Güneş’in sağladığı enerjiye dayanır. Güneş, canlıların yaşam süreçlerini yönlendiren ve cansız maddelerin enerji dinamiklerini şekillendiren temel güç...

Zerdüştlüğün Doğuşu: Antik İnançların Felsefi Yolculuğu

İnsanlık tarihinin en eski tek tanrılı inanç sistemlerinden biri olan Zerdüştlük, kökenini günümüz İran’ında, İslam öncesi dönemlerde şekillenen bir dini reformdan alır. Din, Avesta...

Barnard Yıldızı’nın Yörüngesinde İlk Kez Bir Gezegen Keşfedildi

Güneş Sistemimize en yakın ikinci yıldız sistemi olan Barnard Yıldızı'nın yörüngesinde, gökbilimcilerin yaptığı titiz çalışmalar sonucunda yeni bir gezegen keşfedildi. Bu keşif, uzay araştırmalarında...

YENİ EKLENENLER