Yerelin sesini, yerelde yaşayanlar seçsin

Yerel seçim öncesi 25. Ve 26. Dönem CHP Milletvekili Mehmet Tüm ile Balıkesir Belediye Başkanlığı aday adaylığı başvurusu üzerine yerel yönetim de ön seçim,...

Nutuk’u Okumak-4

Nutuk'un “ne” olduğu, ne tür bir metin olduğu ile ilgili tartışmalar oldukça zengindir. Şevket Süreyya Aydemir(1973:317) Nutuk'un “...ne bir tarih ne de bir siyasi...

Nutuk’u Okumak-3

Ben, Atatürk'üm öldüm demişim zaten - İşte nutkumu da başlan sona okudum. Öldüm ama gözüm arkada değil Kitabım bir uzun bir güzel oldu Hem ne iyi ettim,...

Nutuk’u Okumak – 2

... İşte böylece efendiler Aşk istediler verdim Ateş istediler verdim Ekmek istediler verdim - Güldüler; yalan dediler, olmaz dediler – Uğraştım sonunda en güzel boyalarla Önümüze bir bütün harita...

Faşist Diktatörlüklerin Sınıfsal Karakteri Üzerine

Georgi Dimitrov, 1935 yılında Komintern’e sunduğu raporda “faşizmin iktidara gelmesinin” “bir burjuva hükümetin diğerini takip ettiği sıradan bir intikal” olmadığına, “burjuvazinin sınıfsal tahakkümüne ait...

Cezalandırma…

“Cezalandırma itkisiyle hareket edenlere güvenmeyin” demiş Nietzsche. Yasaya uygun olan davranışlardan gayrı, dünyamızda bir adalet arasaydık eğer, insan ilişkilerinin karşılıklılığına bakabilirdik. Kişilerarası ilişkide olduğumuz...

YENİ EKLENENLER