Asya Üretim Tarzı

Bir süredir sosyalizm üstüne yazmaya başlamıştım. Öncelikle sosyalizmin uluslararası arenada bugün ne anlama geldiğini, bunun nasıl bir süreç sonunda buraya geldiğini kurcalamak istiyorum. Sosyalizmin,...

Evrenin Karanlık Tarafı: Eşsiz Haritanın İlk Parçası Ortaya Çıktı

Avrupa Uzay Ajansı’nın (ESA) Temmuz 2023’te fırlatılan Euclid teleskobu, “evrenin karanlık tarafı” olarak bilinen karanlık madde ve karanlık enerjiye dair bilinmeyenleri aydınlatmak için geliştirilen...

İttihat ve Terakki Cemiyeti’nden devralınan miras 

Osmanlı İmparatorluğu’nun sonunu üç savaş ve üç yenilgi hazırladı. Bunlardan birincisi, 1877-1878 Osmanlı Rus Savaşı ve Ayastefanos Antlaşması; ikincisi, 1912 ve 1913 Balkan Savaşlar...

Sosyalist Hareketinin Önemli İsimlerinden, Yazar ve Çevirmen Sevim Belli Hayatını Kaybetti

Türkiye sosyalist hareketinin önemli isimlerinden, yazar ve çevirmen Sevim Belli, 100 yaşında İstanbul’da hayata veda etti. Uzun yıllar boyunca devrimci mücadelenin içinde yer alan...

Adaletin girmediği yere mafya girer

Bir gün çıkarlar çatışır, mafya kozlarını çekip çıkarır ve kirli çamaşırlar ortalığa dökülür. Adaletin yargı tarafından sağlanmadığı yerlerde bu böyledir. Önce ortak çıkarlar suçların...

Dünya Nüfusunun Yarısı 2050’de Miyop Olacak

Uzmanlara göre 2050’de dünya nüfusunun yarısının miyop olacağı öngörülürken, bu “sessiz pandemi” yalnızca bir halk sağlığı krizi değil, aynı zamanda hızla büyüyen küresel bir...

YENİ EKLENENLER