Friedrich Engels ve tarihi maddeciliğin temel taşları
Engels, 1820 yılında, Renanya eyaletinin Barmen (bugünkü Wuppertal) şehrinde, bir tekstil fabrikatörünün oğlu olarak dünyaya geldi.(1) Babası, Marx’ın babasının aksine Aydınlanma esprisine kapalı, sofu...
İslamofaşizme doğru adım adım…
Savaşın içine girdik. Öncü birlikler İdlib’de. Asıl birlikler ise sınırda emir beklemekte...
Reis saklamaya bile gerek duymadan satır aralarında ilan ediyor: İdlib’den sonra sıra Afrin...
Anormal Davranışlı Bazı Gökadalar Bulundu
Evrende, özellikle de nadir bulunan galaksilerde tuhaf bir şeyler oluyor.
Şimdiye kadar bilim adamları, yıldız patlaması sonrası galaksilerin (PSB’ler) veya şiddetli galaktik çarpışmalardan doğan, artık...
MIT’nin Moxie adlı deney cihazı, Mars’ta küçük bir ağaç kadar oksijen...
Mars’ta solunabilir oksijen üretebilmek amacıyla deneyler gerçekleştiren MIT’nin Perseverance modülü ile birlikte kızıl gezegene gönderdiği Moxie adlı deney cihazının oksijen üretim kapasitesi, küçük bir...
Teknoloji Dünyasında Çalkantı: DeepSeek ve Küresel Yapay Zeka Yarışı
Çin merkezli yapay zeka şirketi DeepSeek, düşük maliyetle ve sınırlı bilgisayar gücüyle geliştirdiği yapay zeka modelleriyle, sektördeki büyük oyuncuların dikkatini çekmeye devam ediyor. Ancak...
“Büyük Geometri Ustası” Apollonios’un Kayıp Yazıları, Arapça Elyazmaları Sayesinde Gün Yüzüne...
Antik Yunan’ın ünlü matematikçisi ve “Büyük Geometri Ustası” olarak bilinen Apollonios’un iki kayıp kitabı, Hollanda’daki Leiden Üniversitesi Kütüphanesi’nde bulunan bir Arapça elyazması sayesinde yeniden...