back to top
Ana Sayfa Haber İstanbul Barosu Başkanı Kaboğlu: Fezleke Haberleri Gerçeği Yansıtmıyor

İstanbul Barosu Başkanı Kaboğlu: Fezleke Haberleri Gerçeği Yansıtmıyor

İstanbul Barosu Başkanı Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, baro yönetimi hakkında fezleke hazırlandığı yönündeki haberleri yalanladı. Kaboğlu, iddiaların asılsız olduğunu belirterek, bu tür haberlerin İstanbul Barosu’nun olağanüstü genel kuruluna katılımı engellemeye yönelik bir dezenformasyon girişimi olduğunu söyledi.

Baro Başkanı Kaboğlu, 23 Şubat’ta Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olağanüstü genel kurul öncesinde gündeme gelen fezleke iddialarına sert tepki gösterdi. Kaboğlu, baronun hukukun üstünlüğü için mücadelesine devam edeceğini vurgulayarak, tüm meslektaşlarını genel kurula katılmaya davet etti.

“Fezleke İddiaları Asılsız”

Son günlerde bazı medya organlarında, İstanbul Barosu yönetimi hakkında “basın yoluyla örgüt propagandası yapmak” ve “basın yoluyla halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yaymak” suçlamalarıyla fezleke hazırlandığına dair haberler yer aldı. Ancak İstanbul Barosu BaÅŸkanı İbrahim KaboÄŸlu, söz konusu haberlerin gerçeÄŸi yansıtmadığını belirtti.

Kaboğlu, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“20 Ekim 2024’te İstanbul Barosu yeni yönetimini belirledi ve hukuk ortak paydasında buluÅŸarak çalışmalarına baÅŸladı. Ancak 22 Aralık’ta hakkımızda bir cezai soruÅŸturma açıldığı yönünde haberler aldık. Hukuki süreci titizlikle takip ettik ve anayasal haklarımızı savunduk. Buna raÄŸmen, 14 Ocak’ta bir ‘davaname’ hazırlandığı bilgisi geldi. Bunun ardından görevden alınmamız için manipülatif haberler yayıldı. Ancak 20 Ekim’de yarıştığımız tüm gruplar bir araya gelerek olaÄŸanüstü genel kurul düzenleme kararı aldı.”

Genel Kurul Öncesinde Dezenformasyon Uyarısı

İstanbul Barosu’nun 23 Şubat’ta olağanüstü genel kurulunu gerçekleştireceğini hatırlatan Kaboğlu, fezleke iddialarının meslektaşları arasında endişe yaratmayı ve genel kurula katılımı azaltmayı amaçladığını savundu.

“Bu haberler gerçeÄŸi yansıtmamaktadır. Genel kurula katılımı engellemeye yönelik bir manipülasyondur. Bu dezenformasyona karşı gerekli hukuki giriÅŸimlerde bulunacağız. Tüm meslektaÅŸlarımızı hukuk devleti ve demokrasi adına yarın Haliç Kongre Merkezi’ndeki genel kurula katılmaya davet ediyorum.”

“Hukukun Üstünlüğü İçin Mücadelemiz Sürecek”

Baro Başkanı Kaboğlu, İstanbul Barosu’nun hukukun üstünlüğünü savunmaya ve demokrasiye sahip çıkmaya devam edeceğini belirtti. Kaboğlu, baronun bağımsız yargıyı ve adalet mekanizmasını koruma sorumluluğu taşıdığını vurguladı.

“İstanbul Barosu, hukuk devleti ilkesinin en önemli savunucularından biridir. Bu tür dezenformasyon giriÅŸimleri, hukuk mücadelesini engelleyemez. Tüm baskılara ve manipülasyonlara raÄŸmen, baromuz hukukun üstünlüğünü korumaya kararlıdır.”

Genel Kurul Öncesi Hukuk Camiasında Gerginlik

İstanbul Barosu’nun olağanüstü genel kurulu, hukuk camiasında büyük önem taşıyor. Fezleke iddiaları ve yargıya ilişkin tartışmalar, baronun gelecekteki duruşunu ve hukuk mücadelesini doğrudan etkileyecek gelişmeler arasında yer alıyor.

Genel kurulda, baronun bağımsız yapısının korunması, hukuk devleti ilkelerinin savunulması ve meslek örgütü üzerindeki baskılara karşı izlenecek yol haritasının belirlenmesi bekleniyor.