Nasıl bir yerel yönetim?-1

Giriş: Yeni bir yerel yönetim seçimleri sürecine girdik. Eski söylemler ve el yordamı ile yol almaya çalışan demokratik muhalefet, afaki seçim ittifakları ve daha...

Kriz mi, iflas mı (IV)

Otoritenin tüm uygulamaları alçaltıcıdır ve otoriteye her boyun eğiş, aşağılanmadır. Mihail Bakunin 19. yüzyılda yaşamış, anarşizmin ilk kurucuları arasında yer alan Mihail Bakunin sanki sömürge tipi...

Suriye Aynasında Noam Chomsky

4 Ekim'de artıgerçek gazetesi, ABD'ndeki bağımsız medya kuruluşlarından The İntercept'in 26 Eylül 2018'de ünlü dilbilimci, düşünür, tarihçi ve solcu siyasal aktivist Noam Chomsky ile...

Nefret suçu!

Her ağızda aynı söz, bize ne oldu? Aslında bize hiçbir şey olmadı sadece yıllardır bastırdığımız nefret, nefret suçuna, kin, haset ve öfke şiddete dönüştü....

Klişeler

Bugün yaşadığın topluma en çok ne hâkim diye sorsanız benim cevabım “klişeler” olur sanıyorum. Klişelerin toplum üzerindeki etkisini sosyal anlamda incelemeye kalkarsak, yüzyıllardır sandığımızdan...

Enflasyonda ok yaydan çıktı

Dün açıklanan enflasyon rakamları hemen herkesi şoka uğrattı. Nasıl uğratmasın ki! Eylül ayında tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yüzde 6,30 artarken yurtiçi üretici fiyat endeksi...

YENİ EKLENENLER