Guru gürültü…
Aslında konu KİBİR, sabah okuduğum ilk cümle buna aitti...
Ama ben elbette lafı uzatacağım, beyninizi bulandıracağım, yoracağım ki... Sersem tavuk olun 24 hazirana az kaldı...
Ya sosyalizm ya barbarlık*
“İyi, basit;
kötü ise
çok yönlüdür.”
Deyişin yaygınlaşmasını Rosa Luxemburg’a borçluyuz. Luxemburg onu Friedrich Engels’e atfediyor. Daha titiz araştırmalar ise Krl Kautsky’yi işaret ediyor.
İlk kez...
Ortadoğu ve Bozulan Güç Dengeleri
"Irak'ta işgal ve istikrarsızlık sonucu Temmuz 2009 tarihi itibarı ile en az 150 bin Iraklı, muhtemelen çok daha fazlası, hayatını kaybetti. Ölenlerin çoğu sivildi....
Kilikya Katliamı
“Katliamlardan sonra Adana’da neredeyse Ermeni kalmamış gibiydi. Bir kısmı öldürülmüş, bir kısmı kaçmayı başarmış, kalanlar koyun sürüsü gibi birkaç jandarmanın nezaretine terk edilmişlerdi. Araştırmalar...
T.C. – Madalyonun öteki yüzü
Ben Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna dair hamasi resmî tarih söyleminin ne derece çarpıtmalı, inkârcı ve demagojik olduğunu ilk algılamaya başladığımda sırtımda siyah önlük, ortaokul sıralarındaydım....
Faşizm (X ), Avrupa’daki Diğer Kamplar
Ebensee Toplama Kampı
Avusturya'nın Ebensee kentinde 1943'te silahlanma amacıyla tüneller kazmak için açılmıştır. Bu kamp, Mauthausen-Gusen toplama kamplarının bir ünitesiydi. Nazilerin en kötü koşullarını barındıran...