Pir mi, Dede mi?
Kendisini cemevinin ''dede''si olarak tanıtan kişiye makamının tam olarak ne olduğunu sordum. Anlaşılmadığım için soruyu açmak zorunda kaldım: ''Rehber mi, pir mi, yoksa mürşit...
Zonguldak, derdini anlatamayan şehir…
Giriş çıkışı yasaklanan 30+1'inci şehir Zonguldak olunca, Ankara'da sık sık "Sizin orası da çok kötüymüş" sözünü, sonunda bir soru işaretiyle duyar oldum.
(Zonguldak'ta, derdimizi memlekete...
En Güzel Bizim Çocuklar Ölüyor
Dedim ki, kimse ölüm orucuna yatmasın ve ölmesin. Bu sistem, sizin ölünüzden ziyade dirinizden korkar. Bu sistem, susmuş bir ölüden ziyade okumuş, okuyan, üreten...
Gurup Yorum Üyesi İbrahim, Lütfen Ölme
"İbrahim Gökçek ölmesin."
Bu, dünyanın en masum ve insanî seslenişi, bugünlerde birileri için çok büyük bir "ihanet" anlamına geliyor.
Her kim ki koşulsuz bir şeklide "İbrahim...
Pandemi Toplum Kırımcıdır
Toplumsal yapı içinde meydana gelen olaylar, Sosyal Bilimler tarafından incelenir. Sosyal Bilimler, insan topluluklarının nasıl yaşadıklarını, nasıl davrandıklarını, yaşam biçimlerini, kültürlerini, toplumda meydana gelen...
Turnosol Kağıdı: Korona ve Varoluşsal Kaygılar
Önceleri bizden çok uzaktaydı her şey, 4.5 yaşındaki kızımın deyişiyle Çin’deki hastalıktı… Sonra yavaş yavaş küresel dünyada sınırlarımızın ne kadar iç içe geçmiş olduğu...