Tarama Kategorisi
Forum
Dış dünyada AKP algısı
Türkiye'de bizzat Tayyip Erdoğan'da cisimleşen siyasi anlayışın uygulaması ve sonuçlarının Türkiye'den önce dış…
Popülistler bir zamanlar devrimciydi
Popülizm (halkçılık) ve popülist (halkçı) kelimeleri sade ve tutarlı bir anlam içermiyor. Ancak bu, şu anda anahtar…
Selvi Kılıçdaroğlu: Ben Dersimliyim
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan İstanbul'a yaptığı 'Adalet' yürüyüşünde eşi Selvi Kılıçdaroğlu …
Karl Marx, Basın özgürlüğü ve sansür
Marx doktorasını aldıktan sonra, üniversitede öğretim üyesi olmak istedi, fakat Hegelciler, genç-Hegelciler ve…
İngiltere’de Das Kapital tartışması: Marx ne demişti?
İngiltere'de ana muhalefetteki İşçi Partisi'nin maliye sözcüsü John McDonnell, Karl Marx'ın eseri ünlü Das…
Deniz, Yusuf ve Hüseyi’nin idamına el kaldıranlar…
Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın ölüm cezalarının yerine getirilmesine dair kanun tasarısına verilen…
Gümüş kapısında asma kilit DERSİM
Bir haftadır köydeyim, girmediğim, çıkmadığım ev, çayını içmediğim kimse kalmadı. Ama ne yaparsam yapayım, bir…
Dersim Katliamı’nın 80’inci yılı: Devlet Dersimliler’den özür…
Dersimliler 4 Mayıs’ta hükümet tarafından çıkarılan “Tunceli Tenkil Harekatı” kararı ve ardından yaşanan katliamı…
Dersim’in Seksen Yıllık Yarasına Saygılı Olun !
Dün (23 Mart 2017) Dersim şehir merkezinde Dersimlilere seslenme adı altında yapılan referandum çalışması…
Psikolojik ve Ahlaki Bir Sorun Olarak İtaatsizlik
Asırlar boyu krallar, derebeyleri, endüstri patronları ve ana babalar itaat etmenin bir erdem, itaatsizliğin ise…