Tahliyesi beklenen DemirtaÅŸ’a Ankara Savcılığı’ndan aynı suçlamadan ayrı bir soruÅŸturma

Eski HDP EÅŸ Genel BaÅŸkanı Selahattin DemirtaÅŸ’ın yargılandığı ana davadaki tahliye kararına raÄŸmen, Ankara Savcılığı DemirtaÅŸ hakkında, ayrı bir soruÅŸturma baÅŸlatarak, tutuklama kararı istedi.

Euronews Türkçe’ye konuÅŸan Demirtaş’ın avukatlarından Ramazan Demir, DemirtaÅŸ için mahkemenin bugün mahsup kararı verdiÄŸini, bugüne kadar yattığı sürenin ceza aldığı dosyadan düşürüldüğünü açıkladı.

Demir, ayrıca denetimli serbestlik baÅŸvurusu yapıldığı gün, DemirtaÅŸ hakkında aynı suçtan açılan yeni soruÅŸturma ile müvekkilinin tahliyesinin engellenmek istendiÄŸini savundu. “Yüzyıllardır korunan bir hukuk ilkesi olan aynı fiilden dolayı iki defa yargılanılmaz ilkesi dahi hiçe sayıldı” diyen avukat, “bir gün sorumluların yargılanacağını” söyledi.

DemirtaÅŸ: Adalet yok, kanun yok, hakim yok

Resmi sosyal medya hesabından açıklama yapan DemirtaÅŸ da, “Bu sabah Ankara Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı, aynı suçlamaya dair, yasaya aykırı olarak ben ve Figen hanım hakkında ayrı bir soruÅŸturma üzerinden tutuklamaya sevk kararı çıkardı” açıklamasında bulundu.

CHP Ä°stanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Twitter’den yaptığı açıklamada, tahliyenin engellenmesi için Ankara Savcılığı’nın, Demirtaş’ın yargılandığı davayla aynı konudan ayrı bir soruÅŸturma baÅŸlatıp tutuklamaya sevkini istediÄŸini ifade etti.

Daha önceki kesinleÅŸmiÅŸ hüküm yüzünden DemirtaÅŸ hemen tahliye edilmemiÅŸti. DemirtaÅŸ, daha önce “terör örgütü propagandası yapmak” suçundan yargılandığı davada Ä°stanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesince 4 yıl 8 ay hapse mahkum edilmiÅŸ, karar, istinaf mahkemesince hukuka uygun bulunmuÅŸtu.