Ana Sayfa Güncel Simitçinin Ä°syanı: “Çocuklarım aç kalıyor…”

Simitçinin Ä°syanı: “Çocuklarım aç kalıyor…”

Simitleri elinde kalan Hüseyin Åžengül gözyaÅŸları içerisinde tezgahıyla yere çöktü. Yasaklar nedeniyle dışarda olmaması gerektiÄŸini söyleyen polise, “Sizce benim bu saatte simit satmam normal bir ÅŸey mi? Çocuklarım aç kalıyor ki satıyorum abi. Ama bana da bir hak verin, sizin de çocuklarınız var” diyerek yaÅŸadığı duruma isyan etti.

Ankara Kızılay’da simitçilik yapan Hüseyin Åžengül, dün akÅŸam pandemi yasaklarının baÅŸlangıcında polis tarafından uyarıldı. Åžengül, akÅŸama kadar satamadığı simitleri elinde kalınca gözyaÅŸları içerisinde yere yığıldı. Åžengül, “Sabah 7 de çıktım. 15 tane simit sattım. Eve ekmek götürecektim param yetersiz kaldı. Bunları satmazsam eve ekmek götüremem. 3 çocuk babasıyım.  Benim yüzümden çocuklarım aç kalıyor. Elimde kalan bu simitleri ya hayvanlara ya da ihtiyaç sahiplerine vereceÄŸim” dedi.

Polisin, pandemi yasakları nedeniyle evine gitmesi gerektiÄŸini söylediÄŸi simitçi Åžengül, “Sizce benim bu saatte simit satmam normal bir ÅŸey mi? Çocuklarım aç kalıyor ki satıyorum abi.  Bu simitleri satmak zorundayım. Biliyorum bu saatte simit satmak yasak. Allah kimsenin çocuklarını aç koymasın abi. Ama bana da bir hak verin, sizin de çocuklarınız var” diyerek yaÅŸadığı sıkıntıyı anlattı. (ANKA)