Ana Sayfa Güncel Simitçinin İsyanı: “Çocuklarım aç kalıyor…”

Simitçinin İsyanı: “Çocuklarım aç kalıyor…”

Simitleri elinde kalan Hüseyin Şengül gözyaşları içerisinde tezgahıyla yere çöktü. Yasaklar nedeniyle dışarda olmaması gerektiğini söyleyen polise, “Sizce benim bu saatte simit satmam normal bir şey mi? Çocuklarım aç kalıyor ki satıyorum abi. Ama bana da bir hak verin, sizin de çocuklarınız var” diyerek yaşadığı duruma isyan etti.

Ankara Kızılay’da simitçilik yapan Hüseyin Şengül, dün akşam pandemi yasaklarının başlangıcında polis tarafından uyarıldı. Şengül, akşama kadar satamadığı simitleri elinde kalınca gözyaşları içerisinde yere yığıldı. Şengül, “Sabah 7 de çıktım. 15 tane simit sattım. Eve ekmek götürecektim param yetersiz kaldı. Bunları satmazsam eve ekmek götüremem. 3 çocuk babasıyım.  Benim yüzümden çocuklarım aç kalıyor. Elimde kalan bu simitleri ya hayvanlara ya da ihtiyaç sahiplerine vereceğim” dedi.

Polisin, pandemi yasakları nedeniyle evine gitmesi gerektiğini söylediği simitçi Şengül, “Sizce benim bu saatte simit satmam normal bir şey mi? Çocuklarım aç kalıyor ki satıyorum abi.  Bu simitleri satmak zorundayım. Biliyorum bu saatte simit satmak yasak. Allah kimsenin çocuklarını aç koymasın abi. Ama bana da bir hak verin, sizin de çocuklarınız var” diyerek yaşadığı sıkıntıyı anlattı. (ANKA)