Seçim…

TC Başkanı Erdoğan, bütün Belediye Başkanları ve muhtarlıklar yerine kendisini ADAY haline getiren bir kampanya yürüttü.

Böylece hukuki konumunu hiçbir şekilde etkilemeyecek olan yerel seçimleri kendisi için bir GÜVENOYLAMASINI’na dönüştürdü.

Ekonomik krizin seçimler sonrasında daha da derinleşeceği görülüyor. AKP-MHP blokunun seçim yenilgisi iktidar blokunu derin bir SİYASİ KRİZ’in içine sokabilir.

Bu gerici iktidarın siyasi ve ekonomik krizinin derinleşmesi, toplumsal muhalefetin demokrasi güçleri etrafında toparlanabilmesi için fırsat ve olanaklar yaratabilir.

HDP’nin gasp edilen belediye başkanlıklarının geri alınması ve seçmen iradesine sahip çıkılması anlamında hayati bir öneme sahip. HDP ve Kürt seçmenini şeytanlaştırarak yapılan seçim kampanyalarının, son günlerde “Kürt kardeşlerim”e evrilmesi, yurtsever demokrat Kürt seçmenlerinin tavrının ne denli önem kazandığını gösteriyor.

Yerel Seçimler aynı zamanda sosyalist, yurtsever, demokrat nitelikle BAĞIMSIZ adayların da temsil edilebilmeleri, yerinde demokrasi için oldukça ÖNEMLİ bir zemin oluşturmaktadır.

Bu hattın ihmal edilmemesi gerektiğini düşünürüm.

Yerel seçimlerde her seçmenin birkaç kez oy kullanması söz konusu. Dolayısıyla belki hemen hemen her belde için ayrı bir önerme yapmak gerekir. Diliyorum ki bilinçli seçmen bu siyasi tabloya göre oyunu en optimal biçimde kullansın.

Seçimlerin bir şey değiştirmeyeceğini söyleyen arkadaşlara da katılıyorum. Ama alternatif olarak daha anlamlı bir eyleminiz yoksa EVDE OTURMAKTAN daha iyidir, derim.

En azından tavrınızı belirtmiş olursunuz.

Recep MARAŞLI
Latest posts by Recep MARAŞLI (see all)