Sağlıkta şiddet sürüyor! Hasta yakınları tarafından darbedilen doktor yoğun bakımda

Van Yüzüncü Yıl Ãœniversitesi’nde (YYÃœ) görevli asistan doktor Halil Ä°brahim Ulusal, hasta yakınları tarafından darbedildi. Darbedilen doktor yoÄŸun bakıma alınırken, 2 saldırgan ise gözaltına alındı.

Sağlıkta şiddet sürüyor! Hasta yakınları tarafından darbedilen doktor yoğun bakımda

Van YYÃœ Dursun OdabaÅŸ Tıp Merkezi’ne Acil Servisine öğle saatlerinde elinde kesik olan bir hasta baÅŸvurdu. Hastanın, ortopedi asistanı Halil Ä°brahim Ulusal tarafından ilk müdahalesi yapıldı. Hastanın kesilen eline dikiÅŸ attığı sırada hasta yakınları tarafından darbedilen Ulusal’ın bir omuzunda hem kırık hem çıkık, diÄŸer omuzunda ise çıkık oldu.

Ortopedi asistanı darp sonrası yoğun bakım servisinde tedaviye alındı. Doktoru darbeden 2 saldırgan ise polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

“Doktorun bir omuzunda çıkık, diÄŸer omuzunda hem kırık hem çık var”

Asistan doktorun yoÄŸun bakımda tedavi altına alındığını söyleyen SaÄŸlık Sen Van Åžube BaÅŸkanı Hikmet Bilgin, “Bugün öğle saatlerinde elinde kesik olan bir hasta acil servise baÅŸvurdu. Bu sırada hastaya gerekli müdahaleyi yapan ortopedi asistan arkadaşımız hasta yakınları tarafından darp edildi. Ortopedi asistanı arkadaşımızın bir omuzunda çıkık olduÄŸu, bir omuzunda da hem kırık hem çıkan olduÄŸunu öğrendik. Asistanımızın ÅŸu anda yoÄŸun bakımdaki tedavisi devam etmektedir. Böyle menfur olayların yaÅŸanması son derece üzücü. Bunu yapanı ÅŸiddetle, nefretle kınıyoruz” dedi. (DHA)