Palu Ailesi, Yerli Milli Türkiye Manzaraları

Sosyal medyada çok konuşulunca Türk toplumunun sosyal-psikolojik yapısını da yansıtan bu 3. sahife haberi neden gündemin ilk sırasına yükseldi diye merak ettim.

EndiÅŸelenecek, korkacak bir durum yok…

Mozart dinlemiyorlar, içki içmiyorlar; PKK terörüne karşılar, dinine, imanına baÄŸlı tamamen YERLÄ° ve MÄ°LLÄ° bir aile…

Ama… cinayetler, iÅŸkenceler, kötü muamele, çocuk istismarları, tecavüzler, adam kaçırma, ÅŸantaj, dolandırıcılık, gasp, yalan-dolan, cin-nuska, hurafe, ne ararsan var! Hem de hepsi aile içinde..

Ben her ÅŸeyin TV programında ortaya çıktığını sanıyordum. Oysa orada konuÅŸulan hemen her ÅŸey zaten polis – savcılık soruÅŸturmalarına konu olmuÅŸ, mahkemeler, davalar, cezaevleri de iÅŸin içine dahil… Çocuklar ailelerden çoktan alınmış vb… Konu komÅŸunun da dahil olduÄŸu neredeyse 10 yıldır Adliye Koridorlarında dolaÅŸan davalar…

Ä°lginç biçimde geçenlerde vizyona giren “HERKES BÄ°LÄ°YORDU” isimli Ä°spanyol filmiyle de benzerlikler gösteriyor. Aile içinde çocuk kaçırma, intikam, maddi çıkar saÄŸlama, gizli aÅŸklar-iliÅŸkiler ve bütün bunların bir biçimde herkes tarafından bilindiÄŸi -ama bilmezlikten gelindiÄŸi- bir ortam.

Üçüncü boyut ta POLÄ°S – MEDYA iliÅŸkileri burada.

Benim edindiÄŸim izlenim, polisin elinde, yıllardır muhtemelen Ä°TÄ°RAF olmadığı ve ortada ceset bulunmadığı için sürünen bu ilginç ve karmaşık davanın (ATV’de Müge Anlı ile Tatlı-Sert) bir biçimde TV-Programına PAZARLANDIÄžI’dır.

Geriye sadece iki zanlının “kayıp kız kardeÅŸlerini; torunlarını aramak” üzere TV-Programına çıkmaya ikna edilmesi kalmış. Para, cingözlük ve aklanma kaygısının açamadığı kapı yok tabi…

Karşılığında da ilginç, sürükleyici, dehÅŸet verici bir Korku-Gerilim-Posiye kıvamında bir TV-SHOW kotarılmış…

Tabi dizi her ne kadar Hollywood’un mahkeme-sorgu formatında ilerlese de sonu YeÅŸilçam senaryolarına uygun olarak POLiS’in son sahneye girerek bütün SUÇLULARI toplamasıyla bitiyor.

Veciz bir cümle ile “Olur böyle vakalar, Türk polisi yakalar!” demeye getirilmiÅŸ.