31 Mart’ta el deÄŸiÅŸtiren Afyonkarahisar Belediyesi’nde böcek skandalı

Afyonkarahisar Belediyesi’nde 31 Mart’ta gerçekleÅŸen yerel seçimlerin ardından CHP’den Burcu Köksal’ın kazanmasıyla birlikte, yeni yönetimde bir skandal patlak verdi. Köksal, önceki dönemde AKP’li olan yönetimin belediyeyi 1 milyar TL borçla devrettiÄŸini açıkladı. Ayrıca, belediye binasında yapılan incelemelerde pek çok yerden kamera ve ‘böcek’ bulunduÄŸunu belirtti.

Burcu Köksal, göreve başlar başlamaz bağımsız denetçilerle işbirliği yaparak belediyenin borcunu belirlemek için bir çalışma başlattı. Yaklaşık 1 milyar TL borçla karşı karşıya olduklarını ifade eden Köksal, belediye binasında yapılan incelemelerde, prizlerin altı da dahil olmak üzere çok sayıda böcek ve kamera bulunduğunu açıkladı.

Afyon Postası’na konuÅŸan Köksal, bu durumun ÅŸaşırtıcı olduÄŸunu ve çok sayıda kamera ve böcek bulunduÄŸunu belirtti. Hatta asansörde bile kamera olduÄŸu konuÅŸulduÄŸunu dile getirdi. Durumu “BildiÄŸiniz gibi deÄŸil. Asansörde bile kamera olduÄŸu konuÅŸuluyor. Boya badana yapılsın, bakılsın diyerek içeriye ekip soktuk. Bizim katı olduÄŸu gibi tarayacaklar.” sözleriyle ifade etti.

Bu açıklamaların ardından AKP Ä°l BaÅŸkanı Hüseyin MenteÅŸ ise Köksal’ın iddialarına cevap verdi. MenteÅŸ, “Öyle bir ÅŸeyi biz yapmadık. Böyle bir ÅŸey var diyorlarsa ispat etmekle mükellefsiniz.” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

NHY/ Odatv