Ekrem İmamoğlu: ‘1019 soruşturmadan hiçbir şey çıkmadı’

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yaptığı açıklama, Türkiye’nin siyasi gündemine damgasını vurdu. İmamoğlu, belediye başkanlığı döneminde yapılan 1019 soruşturmanın hiçbirinde yolsuzluk veya usulsüzlük bulunmadığını belirtti. Bu açıklama, şeffaflık ve hesap verebilirlik konularında önemli bir vurgu olarak değerlendiriliyor.

İmamoğlu’nun bu açıklaması, sosyal medya üzerinden yapıldı ve kısa sürede geniş yankı buldu. İmamoğlu, 2014-2019 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin sadece 147 kez denetlendiğini, ancak kendi döneminde bu sayının 1019’a yükseldiğini ifade etti. Bu durum, İmamoğlu’nun yönetim anlayışının, önceki dönemlere göre daha fazla denetime açık olduğunu gösteriyor.

İmamoğlu’nun ifadelerine göre, bu denetimlerin büyük çoğunluğu rutin denetimler olmasına rağmen, hiçbir soruşturmada kusurlu bir durum tespit edilemedi. Bu, İmamoğlu’nun ve ekibinin yürüttüğü yönetim pratiğinin, kamu kaynaklarının kullanımında şeffaflık ve dürüstlük ilkelerine bağlı kaldığını ortaya koyuyor.

İmamoğlu’nun bu açıklaması, aynı zamanda siyasi rakiplerine de bir mesaj olarak yorumlanabilir. İmamoğlu, denetimlerden bir şey çıkmamasının, iftira ve kumpas siyasetine başvuranların başarısız olduğunu gösterdiğini belirtiyor. Bu durum, İmamoğlu’nun iddialı bir şekilde “İstanbul’a hizmette Tam Yol İleri” demeye devam edeceğini ve İstanbul halkına hizmet etmekte kararlı olduğunu gösteriyor.

İmamoğlu’nun bu açıklaması, yerel yönetimlerde şeffaflık ve hesap verebilirliğin önemini bir kez daha gündeme getiriyor. Ayrıca, siyasi tartışmalarda somut verilerin ve gerçeklerin önemini vurguluyor. İmamoğlu’nun bu tutumu, diğer yerel yöneticilere de örnek teşkil edebilir ve Türkiye’de şeffaf yönetim anlayışının yaygınlaşmasına katkı sağlayabilir.

https://twitter.com/ekrem_imamoglu/status/1771840182418813309