30 yıl sonra yakalandı, RAF militanı Daniela Klette’nin evinde kalaÅŸnikof ve el bombası bulundu

Avrupa’nın en çok aranan suçluları listesinde “tehlikeli” olarak yer alan Daniela Klette’nin evinde yapılan aramalarda, cephane, tabanca ÅŸarjörleri ve bir el bombasının yanı sıra ağır savaÅŸ silahları da bulundu.

Berlin’de bulunan Daniela Klette’nin evinde yapılan aramalarda, patlayıcı maddeler, birden fazla silah ve bir Panzerfaust el bombası ele geçirildi. Yapılan açıklamada, bulunanlar arasında bir KalaÅŸnikof, bir makineli tabanca ve mühimmat içeren bir tabanca olduÄŸu belirtildi. Uzmanlar, el bombasını ve patlayıcı maddeleri özel bir teknik kullanarak taşıdılar ve tehlikeli bulgular güvenli bir yerde etkisiz hale getirildi.

AraÅŸtırmacılar, ele geçirilen KalaÅŸnikof’un daha önce kullanılıp kullanılmadığına dair bir bilgiye sahip olmadıklarını belirtti. Daniela Klette ise ÅŸu ana kadar suçlamalara iliÅŸkin herhangi bir açıklama yapmadı.

Kriminal teknisyenlerin evden çıkardığı el bombası ve diÄŸer bulguların incelenmesinin ardından, araÅŸtırmalar devam ediyor. Klette’nin suç ortakları olan Burkhard Garweg ve Ernst-Volker Staub’un ise hala arandığı bildirildi.

Klette’nin yakalanmasının ardından, Berlin’de daha fazla bilgi edinmek için ismi açıklanmayan baÅŸka bir şüpheli de gözaltına alındı. Ancak, bu şüphelinin daha sonra serbest bırakıldığı açıklandı.

Eski RAF militanı Daniela Klette, 30 yıl sonra Berlin’de tutuklandı. Hakkında hala tutuklama emri bulunan Klette, 1990’ların başındaki eylemlerden dolayı çeÅŸitli suçlamalarla karşı karşıya.

RAF örgütü, bölünmüş Almanya’nın batısında on yıllarca terör ve kanlı eylemlerin simgesi oldu. Klette, Garweg ve Staub da örgütün faaliyetlerinden sorumlu tutulan isimler arasında yer alıyor.

NHY/ ntv.de